Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kylling marengo

Kylling marengo, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kylling marengo, billede 4 Kylling marengo, billede 1 Kylling marengo, billede 2 Kylling marengo, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
150 gram Bacon i tern
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Start med at bringe en gryde vand i kog, skold og flå de friske tomater.

Parter hver af kyllingerne i 8 stykker.

Brun bacontern i en stegegryde.

Tag bacontern op og brun kyllingestykkerne i fedtstoffet.

I gryden kommes de flåede tomater skåret i kvarte, tomatpure og bacontern.

Drys melet over og rør godt rundt. Tilsæt hvidvin, hønsebouillon, de pillede løg og de rensede og halverede champignon. Retten skal nu småsnurre under låg ca. 1 time til kyllingestykkerne er møre.

Smag retten til med knust hvidløg, salt og peber inden serveringen.

Serveres med løse ris og flutes!!

Tips:

Tilberedningstid ca, 1½ time

Husk: -at hvidløgssmagen bliver stærkere hvis hvidløget presses over retten lige før serveringen!


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (10 stemmer)

Opskriften er vist 31146 gange,
og udskrevet 628 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9615 (2289 kcal)
KJ pr. Pers. 2403 (572 kcal)
Vægt ialt 2670 gram
Vægt pr. Pers. 667 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 360 KJ (85 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 5.1 gram
Kulhydrat 3.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anja gammelgaard   -  2016-11-20 18:33:39
Der hører ikke krebs til den rigtige marengo men ristede hjertbrød med æg frit og persille ihvertfald i følge min kokkebog. Men ellers supwr lækker ret man kan også lave den med kalv

Poul Lund  -  2011-10-13 17:10:36
Sikkert udemærket, har bare ikke noget med kylling Marengo at gøre, da der hører krebs og spejlæg til retten. Se evt. Price's opskrift

Preben Kristensen  -  2010-04-13 18:32:28
Denne dejlige ret lærte jeg at lave af min tante i Haderslev, og den har altid været et "hit" - UHMMMMMMM!

Uffe Aasvang  -  2007-01-24 11:32:30
denne ret lavede Napoleons kok under slaget ved Magengo ca. 1796