Ovnbagt torsk med lune tomater og basilikumsauce

Ovnbagt torsk med lune tomater og basilikumsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet med skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Ovnbagt torsk med lune tomater og basilikumsauce, billede 4 Ovnbagt torsk med lune tomater og basilikumsauce, billede 1 Ovnbagt torsk med lune tomater og basilikumsauce, billede 2 Ovnbagt torsk med lune tomater og basilikumsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Torskefilet med skind
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Lune tomater:
12 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 bdt. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 bdt. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
   
Opskrift:
Torskefileterne skylles og duppes tørre. Placér fisken i et smurt fad med skindsiden op, dryp lidt olie over og sæt fadet i ovnen ved 175° i 10-12 min. Herefter kan skindet let tages af, og torsken krydres med salt og peber.

Tomaterne skoldes, og skindet tages af. Fjern kernerne, og skær tomatkødet i tynde både. Så svitser du tomater sammen med snittede forårsløg, tilsæt basilikum og smag til med salt og peber.

Til basilikumsaucen svitses hakket løg, der tilsættes hvidvin, og dette skal koge, til vinen er helt væk. Hæld derefter fløden på (noget af fløden kan evt. erstattes med mælk), og lad saucen koge tyk. Smag til med salt, peber, citronsaft og frisk basilikum.

Retten suppleres med nye kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 41371 gange,
og udskrevet 1100 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11641 (2771 kcal)
KJ pr. Pers. 2910 (692 kcal)
Vægt ialt 2800 gram
Vægt pr. Pers. 700 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 415 KJ (98 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 7.1 gram
Kulhydrat 4.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
skøn ret.