Schwarzwälder Kirschtorte
Hovedingrediens : Bær - Kirsebær Oprindelsesland : Tyskland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bundene:
Skil æggene. Rør æggeblommerne hvide med flormelis og tilsæt malede, skoldede mandler i. Bland hvedemel, bagepulver og rasp i dette og tilset kakaopulver og fintrevet citronskal. Hæld så smeltet smør i og til slut stiftpiskede æggehvider. Bland godt. Bag tre kagebunde hver for sig, enten i smurte lagkageformer 22 cm i diameter eller efter hverandre i vanlige kageformer med løs bund. Bagetid 10-12 minutter ved 200 grader C. Vaniljecremen: Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret i en tykbundet gryde. del vanillestangen, skrab kornene ud og rør dem i æggemassen. Tilsæt maizena og mælk, og eventuelt vaniljestangen skåret i småstykker. Sæt gryden over og rør hele tiden indtil kremen bliver tyk. Tag så gryden af. Rør af og til i den så at det ikke dannes skind og klumper. I stedet for vaniljestangen kan man bruge 2-3 spsk. vanillesukker som røres i når cremen er lunken. Kirsebærkompot: Kog de stenfrie kirsebær så vidt møre med sukkeret og den lille vandmængde som følger med efter skylningen af bærrene. Man kan eventuelt bruge syltede kirsebær. Læg så en af kagebundene på et stort rundt fad. Fordel 5-6 spsk. vanillecreme over den, derefter godt og vel ¾ av kirsebærrene og ovenpå der igen ca. ¼ af flødeskummet. Stænk næste kagebund med kirsch, læg den ovenpå den første og dæk den med ¼ af flødeskummet. Stænk tredje kagebund med kirsch og læg den på toppen, hvor man så dækker med resten af flødecremen og til slut drysser så mange chokoladespåner over at kagen bliver næsten helt brun. Pynt kagen med kirsebær. Tips: Processen er ganske lang og omstændelig, men man vil nok opdage at kagen er det værd. |
|
Opskriften er vist 47734 gange,
og udskrevet 1027 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Peter - 2022-09-10 22:45:06 Er det ikke den der heder black forest torte Peter - 2022-09-10 21:46:56 Den bedste kirsebærkage :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne