Kirsebærkage fra Schwarzwald (Schwarzwälder Kirschtorte)

Kirsebærkage fra Schwarzwald (Schwarzwälder Kirschtorte), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Bær - Kirsebær

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :      Red:

Kirsebærkage fra Schwarzwald (Schwarzwälder Kirschtorte), billede 4 Kirsebærkage fra Schwarzwald (Schwarzwälder Kirschtorte), billede 1 Kirsebærkage fra Schwarzwald (Schwarzwälder Kirschtorte), billede 2 Kirsebærkage fra Schwarzwald (Schwarzwälder Kirschtorte), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bund:
8 æg
200 g.flormelis
100 g.mandler
2 tsk.bagepulver
2 spsk.fin rasp
2 citron revet skal heraf
120 g.hvedemel
2 spsk.kakaopulver
80 g.smør
 
 Vanillecreme:
2 æggeblommer
2 spsk.sukker
2 tsk.maizena majsstivelse
2 dl.mælk
1 vanillestang
 
 Kirsebærkompot:
500 g.sorte moreller eller syltekirsebær
100 g.sukker eller 400 g. hvis du bruger syltebær
 
 Fyld:
10 dl.piskefløde
 
 Til stænkning af bunde
1 dl.kirsch
 
 Pynt:
2 dl.chokoladespåner
 
Opskrift:
Bundene:
Skil æggene. Rør æggeblommerne hvide med flormelis og tilsæt malede, skoldede mandler i. Bland hvedemel, bagepulver og rasp i dette og tilset kakaopulver og fintrevet citronskal. Hæld så smeltet smør i og til slut stiftpiskede æggehvider. Bland godt.

Bag tre kagebunde hver for sig, enten i smurte lagkageformer 22 cm i diameter eller efter hverandre i vanlige kageformer med løs bund. Bagetid 10-12 minutter ved 200 grader C.

Vaniljecremen:
Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret i en tykbundet gryde. del vanillestangen, skrab kornene ud og rør dem i æggemassen. Tilsæt maizena og mælk, og eventuelt vaniljestangen skåret i småstykker. Sæt gryden over og rør hele tiden indtil kremen bliver tyk. Tag så gryden af. Rør af og til i den så at det ikke dannes skind og klumper. I stedet for vaniljestangen kan man bruge 2-3 spsk. vanillesukker som røres i når cremen er lunken.

Kirsebærkompot:
Kog de stenfrie kirsebær så vidt møre med sukkeret og den lille vandmængde som følger med efter skylningen af bærrene. Man kan eventuelt bruge syltede kirsebær.



Læg så en af kagebundene på et stort rundt fad. Fordel 5-6 spsk. vanillecreme over den, derefter godt og vel ¾ av kirsebærrene og ovenpå der igen ca. ¼ af flødeskummet. Stænk næste kagebund med kirsch, læg den ovenpå den første og dæk den med ¼ af flødeskummet. Stænk tredje kagebund med kirsch og læg den på toppen, hvor man så dækker med resten af flødecremen og til slut drysser så mange chokoladespåner over at kagen bliver næsten helt brun. Pynt kagen med kirsebær.

Tips:

Processen er ganske lang og omstændelig, men man vil nok opdage at kagen er det værd.


karakterer:
Opskriften er vist 41991 gange,
og udskrevet 874 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lone  -  2014-03-28 19:03:03
Øv, en dum bund, den hæver ikke, så man er nødt til at lave dobbelt portion, hvis man skal ha 3 lag. Flødecremen, røg ud. Vanille cremen blev rigtig god, og så lige 500 g kirsebær, syntes jeg er alt for meget, brugte kun det halve. Men havde også købt de syltede, måske de er kraftigere i smagen, og så var der alt for meget fløde. Men stort arbejde, tog lang tid, og var lidt besværlig. Men den SMAGTE GODT

Thomas, Århus  -  2010-03-18 13:42:42
Mængderne til denne kage passer overhovedet ikke?! En hel liter fløde er alt for meget, og mælk, puddersukker, æg og husblads blev bare en sær blanding. Rørte i stedet flødeskummet med sukker og vanille (mormor-flødeskum). Bundene og vanillecremen var det eneste, der blev som det skulle, selvom jeg ikke brugte mandler. Fik også kun 2 bunde ud af dejen, selvom jeg gangede op, så jeg fik 1/3 mere ift. opskriften. Kagen smagte dog godt og mine gæster var vilde med den!

Cedde, Charlotte og Nanna   -  2010-03-10 12:35:48
den ser dejlig ud :d specielt når den er færdig mmmm mums