Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ristet laks på flødekogte porrer med æble- og peberrodssauce

Ristet laks på flødekogte porrer med æble- og peberrodssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Ristet laks på flødekogte porrer med æble- og peberrodssauce, billede 4 Ristet laks på flødekogte porrer med æble- og peberrodssauce, billede 1 Ristet laks på flødekogte porrer med æble- og peberrodssauce, billede 2 Ristet laks på flødekogte porrer med æble- og peberrodssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Peberrod, høvlet Høvlet peberrod sælges gerne i bæger med 50 gram.
Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
   


Opskrift:

Laksefileterne skylles og duppes tørre. Krydr med salt og peber, og steg fisken i olie og smør, 2-3 min. på hver side.

Porrerne skæres i 6-8 cm stave og blancheres kort tid i letsaltet vand. Løg og æble skæres i tern og ristes. Fløden hældes på (noget af fløden kan evt. erstattes af mælk), porrerne lægges ned i saucen, som får lov til at simre lidt. Smag til med frisk, høvlet peberrod, citronsaft samt salt og peber.

Drys lidt persille over retten, og servér den med kartofler.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (9 stemmer)

Opskriften er vist 27590 gange,
og udskrevet 706 gange.


Energi:
KJ total 9156 (2180 kcal)
KJ pr. Pers. 2289 (545 kcal)
Vægt ialt 1400 gram
Vægt pr. Pers. 350 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 654 KJ (155 kcal)
Protein 9.5 gram
Fedt 11.6 gram
Kulhydrat 4.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu