Hakkebøf med bløde løg og spejlæg
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ælt kødet med vand, salt og peber. Del det i fire portioner og form en bolle af hver portion. Tryk dem lidt flade og hak bøfferne let på kryds og tværs med en kniv.
Skær løgene i ringe. Brun halvdelen margarine på en pande og svits løgene, til de er gyldne og bløde. Det tager ca. 10 min ved lav varme. Tag løgene af panden og drys dem med lidt salt. Smelt resten af margarinen ved kraftig varme og brun bøfferne i ca. 1 min på begge sider. Skru ned til middel varme og steg bøfferne i ca. 5 min. på hver side. Tag bøfferne af panden og hold dem varme. Slå æggene ud på panden og steg dem ved lav varme til hviden er stivnet. Læg først bøffen på tallerknen. Ovenpå kommes løgnene og på toppen kommers spejlægget Tips: Server rugbrød og rødbeder til. |
|
Opskriften er vist 82479 gange,
og udskrevet 986 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (24 stemmer) |
|
Kommentarer Ernst - 2021-08-31 02:14:41 Har prøvet opskriften. Løg skal steges i smør , det dur ikke med margarine Mr.Culinary - 2012-07-11 14:29:43 Glem også olie, brug en god slip let pande, og udnyt det faktum, at kødet indeholder fedt... Mesterkokken - 2008-05-18 17:00:20 Hvis ½ kg hakket oksekød (500g) skal deles i fire drejer det sig om 125g per bøf og at stege samme 6 minuter på hver side er nok lige i overkanten med mindre man kan lide dem godt gennemstegte! Glem magarinen og brug sund oliven olie i stedet! edol - 2007-12-29 18:54:41 HJÆLP: Har dene ualmindelig skønne, simple ret ikke et fortjent dansk/udenlandsk klingende navn? - Små afvigelser såsom kapers,skivet syltet agurk/cornichons etc. tillades, hvis det letter sprogkyndige. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne