Hakkebøf med bløde løg og spejlæg

Hakkebøf med bløde løg og spejlæg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Hakkebøf med bløde løg og spejlæg, billede 4 Hakkebøf med bløde løg og spejlæg, billede 1 Hakkebøf med bløde løg og spejlæg, billede 2 Hakkebøf med bløde løg og spejlæg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
40 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Ælt kødet med vand, salt og peber. Del det i fire portioner og form en bolle af hver portion. Tryk dem lidt flade og hak bøfferne let på kryds og tværs med en kniv.

Skær løgene i ringe. Brun halvdelen margarine på en pande og svits løgene, til de er gyldne og bløde. Det tager ca. 10 min ved lav varme. Tag løgene af panden og drys dem med lidt salt.

Smelt resten af margarinen ved kraftig varme og brun bøfferne i ca. 1 min på begge sider. Skru ned til middel varme og steg bøfferne i ca. 5 min. på hver side. Tag bøfferne af panden og hold dem varme.

Slå æggene ud på panden og steg dem ved lav varme til hviden er stivnet.

Læg først bøffen på tallerknen. Ovenpå kommes løgnene og på toppen kommers spejlægget

Tips:

Server rugbrød og rødbeder til.


karakterer:
Opskriften er vist 77034 gange,
og udskrevet 931 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8294 (1974 kcal)
KJ pr. Pers. 2073 (493 kcal)
Vægt ialt 1302 gram
Vægt pr. Pers. 325 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 637 KJ (151 kcal)
Protein 10.6 gram
Fedt 10.8 gram
Kulhydrat 3.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Ernst  -  2021-08-31 02:14:41
Har prøvet opskriften. Løg skal steges i smør , det dur ikke med margarine

Mr.Culinary  -  2012-07-11 14:29:43
Glem også olie, brug en god slip let pande, og udnyt det faktum, at kødet indeholder fedt...

Mesterkokken  -  2008-05-18 17:00:20
Hvis ½ kg hakket oksekød (500g) skal deles i fire drejer det sig om 125g per bøf og at stege samme 6 minuter på hver side er nok lige i overkanten med mindre man kan lide dem godt gennemstegte! Glem magarinen og brug sund oliven olie i stedet!

edol  -  2007-12-29 18:54:41
HJÆLP: Har dene ualmindelig skønne, simple ret ikke et fortjent dansk/udenlandsk klingende navn? - Små afvigelser såsom kapers,skivet syltet agurk/cornichons etc. tillades, hvis det letter sprogkyndige.