Mormors brunkager

Mormors brunkager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 300 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul - julen

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Lili

Indsendt :      Red:

Mormors brunkager, billede 4 Mormors brunkager, billede 1 Mormors brunkager, billede 2 Mormors brunkager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Sirup, lys 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
500 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
7 gram Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
25 gram Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
20 gram Potaske
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pynt:
150 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
Opskrift:
Smør, margarine, sirup og farin smeltes og koges op ganske kort og afkøles så.
Potaske opløses i en kop vand.

Tilsættes resten af ingredienserne. Tril dejen i pølser med en diameter på ca. 4 cm. eller i den størrelse man fortrækker brunkager.

Nu kommer det svære, kagerne skal skæres ud.

I hånden:
Køl dejen i køleskabet mindst et par timer, gerne natten over, skær i så tynde skiver som muligt.

På maskine:
Frys dejen natten over, skær i den ønskede tykkelse, min mormor gjorde det i max 2 mm.

Pynt hver kage med en halv mandel.

Bages ved 175 grader C varmluft i ca. 8 minutter.

Tips:

Ja det giver rigtig mange småkager! Men dejen kan fryses i op til 12 måneder, så en omgang kan så række 2 år. Dejen skal altså rulles til pølser og skæres, da den smulre i forsøg på at rulle den ud. Her kommer jeg til at bage begge kg dej, da alle selv min ikke småkage spisende mand elsker dem! Prøv den og had den for arbejdet, men elsk den for smagen og bestem så om den er det værd!


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Brunkager

karakterer:
Opskriften er vist 103564 gange,
og udskrevet 3114 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (44 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 44478 (10590 kcal)
KJ pr. stk. 148 (35 kcal)
Vægt ialt 2602 gram
Vægt pr. stk. 8 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1709 KJ (406 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 18.4 gram
Kulhydrat 56.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jesper  -  2018-12-22 16:57:37
Mormør kan tydeligvis ikke lide noget der smager af ret meget for de her brunkager er noget af det mest smagløse jeg har smagt. Der kom endda ekstra kanel og nelikke i og de smager ikke af noget som helst.

Nanna  -  2018-12-14 17:57:06
Husk først at afkøle dejen, efter du har rullet den. Jeg har nemlig en dej i skålen, som jeg har ladet stå natten over i køleskabet. Ik' smart 😂

  -  2015-12-03 11:03:52
Smager ikke af så meget. Mangler krydderier.

Milla  -  2011-12-03 10:15:30
Havde ikke noget sirup, så lavede dem uden. De bliver også okay, bare ikke helt så mørke! ;)

Amatør gastronomen  -  2010-12-16 16:53:58
De er bare gode, jeg brugte dog mandelsplitter i stedet i dejen. og gav dem lidt mere nelike og kanel=) syntes faktisk kun dejen bliver bedre af at have været frosset ned et stykke tid..=)

  -  2010-12-02 12:37:46
dejlige brunkager, de smager skønt, dog en liiiille smugle hårde syntes jeg, men alligevel de bedste jeg selv har bagt endnu :).... tilsatte 7 gram karemomme og der skulle altså en del mere mel i mine før de hang sammen :)

Amatør gastronomen  -  2010-11-27 22:56:18
jeg brugte mandel splitter i dejen og lidt mere mel... selvom det virker af meget havde det ikke gjort noget med mere kanel og vil give Kaligka ret, måske noget kardemomme havde givet det ekstra som jeg sytes mine magler....

  -  2010-11-26 17:17:13
tænker på om der ikke står en opskrift bag på dr.oetkers runkage krydderi....???? hvis ikke ville jeg udelade alle andre krydderier fra opskriften og så prøve...=).

Charlotte   -  2010-11-03 20:50:16
Jeg har virkelig overvejet at prøve denne opskift men tænkte på om jeg kan bruge dr.oetkers brunkage krydderi? Knus herfra?

Brunkagebagerne<'3,,(:  -  2009-11-30 16:53:47
De er fakstisk udmærket med lidt mere farin i.. men ellers er de da "Alletiders" Mormor kan nok lave dem som de er. men prøv dem!!

Anne  -  2008-12-09 00:30:30
Rigtig gode brunkager. Tag en' rulle ud af køleskabet af gangen, da de rigtig nok hurtigt bliver bløde og dermed svære at skære. Hold godt øje med dem i ovnen, da de nemt bliver sorte, hvis de får for længe (mine skulle have 7 minutter) Prikken over i'et er, hvis man tilsætter finthakket appelsinskal (kan købes i æske)

Per  -  2008-11-03 23:42:34
Og ja lidt ekstra mel ville ikke skade, da rullen var lidt blød, selv efter en nat i køleskab, men husk at dejen er noget blød når den stadig er varm/lun.

Per  -  2008-11-03 23:41:37
Ved ikke med sikkerhed hvor mange plader vi fik ud af det, men jeg vil gætte på omkring 20 som på billede, altså en 400 stk. brunkager.

brunkage elskeren!  -  2008-10-07 13:56:06
MMMMMM dejllige brunkager! de er rigtig dejlige at bide i :)

kalingka  -  2007-12-03 17:35:34
moms de er bare gode... men jeg synes at de manglede noget mere mel og noget kardemomme... men de kan helt KLART ANBEFALES..

kalingka  -  2007-12-03 13:03:59
Moms de er bare gode... lavede dem lige igår... fik 6 plader ud af det... jeg tilføjede en knivspids kardemomme for jeg synes der manglede noget og lidt mere mel så dejen blev mør og ikke skulle i køleskabet... tril dem som kugler og mas kuglerne det er nemmere... DE KAN ANBEFALES... prøv dem i bliver ikke skuffet...

thlr_1  -  0000-00-00 00:00:00
De er bare SÅ goe... ka BESTEMT anbefales... dejlig sprøde og rigtig go smag...