Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Fedtfattige fastelavnsboller

Fedtfattige fastelavnsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
KagerRet : Kager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelHøjtid: Fastelavn

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fedtfattige fastelavnsboller, billede 4 Fedtfattige fastelavnsboller, billede 1 Fedtfattige fastelavnsboller, billede 2 Fedtfattige fastelavnsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
0.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Skummetmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

0.5 tsk. Kardemomme, stødt
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

 
  Creme
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl. Skummetmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
 
1 dl. Marmelade. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Lun vand og mælk i en lille gryde, hæld det i en skål og udrør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage) og ælt dejen godt Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time, imens laves kagecremen.

Creme:
Pisk alle ingredienserne til kagecremen sammen Varm cremen op til kogepunktet under konstant omrøring Kog cremen under omrøring i ca. 1 minut. Afkøles (drys evt. med lidt sukker så kommer der ikke ”skind” på).

Slå dejen ned og ælt den godt igennem. Del dejen i to lige store dele Udrul hver del til en firkant på ca. 30 x 30 cm.

Del hver firkant i 9-10 lige store firkanter Læg 1 tsk. kagecreme og/eller marmelade på hver firkant og saml de fire hjørner. Luk bollen godt omkring cremen ved at trykke kanterne sammen. Sæt bollen på pladen med lukningen nederst.

Efterhæver ca. ½ time.

Pensles med sammenpisket æg eller kaffe Bages midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 12-15 minutter.

Afkøles og drysses med flormelis eller pyntes med cacaoglasur (laves af 2½ dl. flormelis, 2 tsk. kakao og 5-6 tsk. vand der røres sammen).

Tips:

Til cremen kan sukkeret skiftes ud med SØD, men generelt er der ikke mere sukker og fedt end at en diabetiker sagtens kan spise en bolle. Glasuren kan også laves uden kakao.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (21 stemmer)

Opskriften er vist 65060 gange,
og udskrevet 1943 gange.


Energi:
KJ total 11921 (2838 kcal)
KJ pr. stk. 662 (157 kcal)
Vægt ialt 1330 gram
Vægt pr. stk. 73 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 896 KJ (213 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 3.9 gram
Kulhydrat 38.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

skinkefar  -  2012-02-19 12:27:24
Super lækre boller!!!! Jeg bor alene, og ingen børn bankede på min dør til fastelavn sidste år, så jeg endte med at spise 48 boller alene. Hehe ses


:-)  -  2011-03-01 17:23:38
Cremen var alt for tynd.. Næsten som vand.. Men bollerne smagte godt


Mornulle34  -  2010-02-28 15:41:27
De er så lækre.... Og hvis man er vægtvogter(WW) er de mellen 2 og 3 point..


kathrine  -  2009-02-20 14:59:41
hej med jer i dag er det den 20 feb og jeg har lige bagt dem og nøjjjj hvor smager de godt men i stedet for 1 tsk salt så tag 2 og 3 spsk olie og 1 deciliter vand så bliver de perfekte hmmm


Birthe  -  2007-02-21 16:32:25
Super lækre - jeg brugte i anden omgang dog dobbelt portion creme. Cremen klumper ikke, når der piskes grundigt i gryden


Mette og Cecilie  -  2007-02-17 14:59:35
cremen er underlig at lave. Lidt klumpet, ellers er det meget lækkert!


johan  -  2007-01-23 16:54:48
den er nice!


Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Helt og aldeles guddommelige! Så dejlig lette. Har gjort mig meget populær.:-)