Fedtfattige fastelavnsboller

Fedtfattige fastelavnsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fedtfattige fastelavnsboller, billede 4 Fedtfattige fastelavnsboller, billede 1 Fedtfattige fastelavnsboller, billede 2 Fedtfattige fastelavnsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Skummetmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

0.5 tsk. Kardemomme, stødt
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Creme:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl. Skummetmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
1 dl. Marmelade. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Lun vand og mælk i en lille gryde, hæld det i en skål og udrør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage) og ælt dejen godt Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time, imens laves kagecremen.

Creme:
Pisk alle ingredienserne til kagecremen sammen Varm cremen op til kogepunktet under konstant omrøring Kog cremen under omrøring i ca. 1 minut. Afkøles (drys evt. med lidt sukker så kommer der ikke ”skind” på).

Slå dejen ned og ælt den godt igennem. Del dejen i to lige store dele Udrul hver del til en firkant på ca. 30 x 30 cm.

Del hver firkant i 9-10 lige store firkanter Læg 1 tsk. kagecreme og/eller marmelade på hver firkant og saml de fire hjørner. Luk bollen godt omkring cremen ved at trykke kanterne sammen. Sæt bollen på pladen med lukningen nederst.

Efterhæver ca. ½ time.

Pensles med sammenpisket æg eller kaffe Bages midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 12-15 minutter.

Afkøles og drysses med flormelis eller pyntes med cacaoglasur (laves af 2½ dl. flormelis, 2 tsk. kakao og 5-6 tsk. vand der røres sammen).

Tips:

Til cremen kan sukkeret skiftes ud med SØD, men generelt er der ikke mere sukker og fedt end at en diabetiker sagtens kan spise en bolle. Glasuren kan også laves uden kakao.





karakterer:
Opskriften er vist 72089 gange,
og udskrevet 2130 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11819 (2814 kcal)
KJ pr. stk. 656 (156 kcal)
Vægt ialt 1324 gram
Vægt pr. stk. 73 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 892 KJ (212 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 38.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-02-19 12:27:24
Super lækre boller!!!! Jeg bor alene, og ingen børn bankede på min dør til fastelavn sidste år, så jeg endte med at spise 48 boller alene. Hehe ses

  -   2011-03-01 17:23:38
Cremen var alt for tynd.. Næsten som vand.. Men bollerne smagte godt

  -   2010-02-28 15:41:27
De er så lækre.... Og hvis man er vægtvogter(WW) er de mellen 2 og 3 point..

  -   2009-02-20 14:59:41
hej med jer i dag er det den 20 feb og jeg har lige bagt dem og nøjjjj hvor smager de godt men i stedet for 1 tsk salt så tag 2 og 3 spsk olie og 1 deciliter vand så bliver de perfekte hmmm

  -   2007-02-21 16:32:25
Super lækre - jeg brugte i anden omgang dog dobbelt portion creme. Cremen klumper ikke, når der piskes grundigt i gryden

  -   2007-02-17 14:59:35
cremen er underlig at lave. Lidt klumpet, ellers er det meget lækkert!

  -   2007-01-23 16:54:48
den er nice!

  -   2005-01-01 01:01:01
Helt og aldeles guddommelige! Så dejlig lette. Har gjort mig meget populær.:-)