Fedtfattige fastelavnsboller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Fedtfattig opskrift Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lun vand og mælk i en lille gryde, hæld det i en skål og udrør gæren heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage) og ælt dejen godt Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time, imens laves kagecremen.
Creme: Pisk alle ingredienserne til kagecremen sammen Varm cremen op til kogepunktet under konstant omrøring Kog cremen under omrøring i ca. 1 minut. Afkøles (drys evt. med lidt sukker så kommer der ikke ”skind” på). Slå dejen ned og ælt den godt igennem. Del dejen i to lige store dele Udrul hver del til en firkant på ca. 30 x 30 cm. Del hver firkant i 9-10 lige store firkanter Læg 1 tsk. kagecreme og/eller marmelade på hver firkant og saml de fire hjørner. Luk bollen godt omkring cremen ved at trykke kanterne sammen. Sæt bollen på pladen med lukningen nederst. Efterhæver ca. ½ time. Pensles med sammenpisket æg eller kaffe Bages midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 12-15 minutter. Afkøles og drysses med flormelis eller pyntes med cacaoglasur (laves af 2½ dl. flormelis, 2 tsk. kakao og 5-6 tsk. vand der røres sammen). Tips: Til cremen kan sukkeret skiftes ud med SØD, men generelt er der ikke mere sukker og fedt end at en diabetiker sagtens kan spise en bolle. Glasuren kan også laves uden kakao. |
|
Opskriften er vist 72569 gange,
og udskrevet 2142 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (21 stemmer) |
|
Kommentarer skinkefar - 2012-02-19 12:27:24 Super lækre boller!!!! Jeg bor alene, og ingen børn bankede på min dør til fastelavn sidste år, så jeg endte med at spise 48 boller alene. Hehe ses :-) - 2011-03-01 17:23:38 Cremen var alt for tynd.. Næsten som vand.. Men bollerne smagte godt Mornulle34 - 2010-02-28 15:41:27 De er så lækre.... Og hvis man er vægtvogter(WW) er de mellen 2 og 3 point.. kathrine - 2009-02-20 14:59:41 hej med jer i dag er det den 20 feb og jeg har lige bagt dem og nøjjjj hvor smager de godt men i stedet for 1 tsk salt så tag 2 og 3 spsk olie og 1 deciliter vand så bliver de perfekte hmmm Birthe - 2007-02-21 16:32:25 Super lækre - jeg brugte i anden omgang dog dobbelt portion creme. Cremen klumper ikke, når der piskes grundigt i gryden Mette og Cecilie - 2007-02-17 14:59:35 cremen er underlig at lave. Lidt klumpet, ellers er det meget lækkert! johan - 2007-01-23 16:54:48 den er nice! Hanne - 2005-01-01 01:01:01 Helt og aldeles guddommelige! Så dejlig lette. Har gjort mig meget populær.:-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne