Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kagefigurer

Kagefigurer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Rikke

Indsendt :


Kagefigurer, billede 4 Kagefigurer, billede 1 Kagefigurer, billede 2 Kagefigurer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
145 gram Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
0.5 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
0.5 tsk. Hjortetaksalt
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Glasur:
1 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
0.5 tsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smelt sirup - smør og farin i en gryde ved svag varme. Rør krydderierne i og lad blandingen afkøle til lunken. Rør hjortetaksalt - æg og det meste af melet i - rør dejen glat og ensartet.

Ælt mel i - til dejen er smidig og blank. Lægges i køleskab i 4-5 timer el. til næste dag.

Æltes og rules ud på melet bord og skæres i facon el. stikkes ud med kageforme.

Bages på næstnederst rille i forvarmet ovn ved 200 grader C alm. ovn i ca. 10 min. Afkøles på rist. Rør glasuren sammen - den skal være blank og glat. Hæld glasuren i et papirkræmmehus og sprøjt den i mønster på de afkølede kagemænd - koner eller huse. Opbevares i kagedåser.

Tips:

Det kan tage sin tid at lave disse kagefigurer - men de kan blive så flotte. Lad børnene pynte deres egne figurer. Man kan evt. lave et hul øverst i figuren - sætte et rødt bånd i og hænge dem op - der hvor man synes. Det ser så hyggeligt ud.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (35 stemmer)

Opskriften er vist 48522 gange,
og udskrevet 1410 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13561 (3228 kcal)
KJ pr. Portion 13561 (3228 kcal)
Vægt ialt 925 gram
Vægt pr. Portion 925 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1465 KJ (348 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 5.8 gram
Kulhydrat 68.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Helle  -  2013-11-17 13:24:39
Har bagt dem med mine børn idag......Jeg havde problemer med at dejen ville smulre - den har stået i køleskab siden igår. Jeg puttede mere smør i for at få det samlet - og det virkede -MEN jeg synes alligevel at kagerne virker tørre nu hvor de er kommet ud......Hvad gør jeg forkert??

Hanne  -  2012-12-09 13:21:27
Til Mie der er ikke andet at gøre end at forsøge!

Mie  -  2012-11-13 13:41:39
Kan man bruge en flydende honning istedet for sirup? Jeg bor i udlandet og man kan ikke faa sirup her. Paa forhaand tak. Mie

Hedvig  -  2010-02-07 16:14:56
Bagte dem med ungerne inde på arbejdet før jul, faldt i rigtig god jord hos både børn og forældre. Fantastisk god smag.