Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Chokolademousse 09

Chokolademousse 09, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Chokolademousse 09, billede 4 Chokolademousse 09, billede 1 Chokolademousse 09, billede 2 Chokolademousse 09, billede 3
Fotograf: Jytte  

Ingredienser:
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Appelsinskal, reven 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
2 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
  flødeskum og reven chokolade
   
   


Opskrift:

Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden stiv. Bræk chokoladen i stykker. Læg den i en skål og smelt chokoladen over et vandbad. Rør æggeblommer med sukker, appelsinskal. Hæld chokoladen i lidt efter lidt. Vend flødeskum og æggehvider i chokoladen. Hæld desserten op i en skål eller portionsglas og stil den koldt mindst ½ time. Pynt med flødeskum og reven chokolade.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chokolademousse



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (110 stemmer)

Opskriften er vist 182116 gange,
og udskrevet 6684 gange.


Energi:
KJ total 5676 (1351 kcal)
KJ pr. Pers. 1419 (337 kcal)
Vægt ialt 386 gram
Vægt pr. Pers. 96 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1470 KJ (350 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 25.4 gram
Kulhydrat 25.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2012-09-13 17:17:28
Alletiders kogebogs bedste chokolademousseopskrift ;)


Miiq  -  2011-07-17 13:34:28
Den er rigtig god! Andre skulle prøve den! Også er en nem.


blaakilde  -  2011-02-03 20:38:03
den lyder skøøøøøn.... sidder og kigger de forskellige opskrifter igennem, og må sige den lyder nem.. har selv en konfirmation i vente, så måske en ide til dessert....


Tanja  -  2010-12-30 21:48:50
Jeg bruger halvt orange mørk chokolade, og halvt alm mørk chokolade, 60-70 % så slipper jeg for at stå med reven appelsin skal og den får lige den orange smag som jeg synes er lækkert :-)


lise fra hobro  -  2010-06-19 19:35:07
chokolademousse!!!!Mmmmmm nam nam nam nam nam nam nam nam nam nam Mmmmm den smaaaaaaaaaaaaaaaager super duper skide godt Mmmm den er god!!!...:) MMMmmmm jeg kunne blive ved


BingO!  -  2010-06-16 20:51:18
det er verdens beste opskrift jeg har brugt den til min konfirmation og den var meget god :) så i skal bare prøve den :)


Maria  -  2009-12-31 17:34:45
Virkelig god opskrift, men der er ingen grund til at spare på appelsinskallen. Og som der er kommenteret længere nede er en 30% chokolade for lys, jeg brugte en 50% og den måtte godt have været endnu mørkere


Mariaplys  -  2009-12-31 11:35:38
Ved nogle om man kan bruge nougat istedet for choko?


Maria  -  2009-12-20 17:51:49
Hvor ironisk at der står "Mørk chokolade, 30%". Chokolade er først 'mørk' efter 56%. 30% chokolade er altså lys chokolade. Men opskriften er udemærket, hvis man bruger en chokolade på omkring 60-70%. Det er dog en god idé at putte sukker i, da den ellers godt kan blive for 'bitter'. Hæld den i nogle små glas og lad den køle ned i min. 3 timer, eller gerne natten over. Server den med en lille klat cremet flødeskum og masser af frisk frugt ved siden af. En carambole går godt til den kraftige smag af chokolade, sammen med f.eks jordbær, mørke eller grønne druer og honningmelon.


Lene Kristoffersen  -  2009-10-16 23:09:30
Super god opskrift... Jeg bruger dog ikke appelsin... Er ikke lige min kop te


malle (:  -  2009-05-13 15:34:34
opskriften er fra Canada, det hedder canadisk chokolade mousse (:


  -  2009-02-15 19:02:33
Kanon opskrift, som de fleste har skrevet, kan jeg også stærkt anbefale at lave ekstra portion!!! Mmmmhhh


Thor  -  2008-12-31 13:22:50
Også lækker med lidt stærk kaffe i stedet for appelsinskal og sukker. Kan sagtens laves dagen i forvejen, bare den står køligt. Vil også råde til dobbbelt op på det hele ;)


mig  -  2008-12-29 14:25:57
Skal og må bare prøve den :-)


Maria  -  2008-12-06 11:29:31
Denne opskrift er e fænomenal opfindelse, som alle chokoladeelskere bør smage. Den skal forresten helst stå i mindst 1 time. :)


michael  -  2008-11-10 19:43:06
jeg tror at det smager rigtig godt med glaseret frugt ved siden af:)


  -  2008-11-04 16:49:29
lyder godt det må jeg da prøve det lyder godt og jeg elsker moousse mmmh...


emma  -  2008-10-25 19:42:31
mmmm......... det lyder lækkert


søren  -  2008-05-16 20:19:06
Kan man lave den aftenen før?


Søren  -  2008-03-04 12:41:32
et god råd er at mens den stadig er lun at tage dem i nogle flotte glas, og lad dem afkøle i dem. Så får man flot servering, forrestens smager denne ret rigtig godt, men sukker er ikke nødvendigt


  -  2007-12-18 17:39:43
Glem alt om sukker. Smelt chokoladen i microovn 2-3 min 250W.Husk en masse hakkede mandler i bunden. Hilsen Ulla


chrastian  -  2007-12-08 15:50:36
lyder vildt god må få smagt den snart¨;D


rose  -  2007-09-24 21:38:44
Fantastisk dessert jeg lavede den med solbær syltetøj som var super lækkert


Indus  -  2007-07-13 18:11:24
Den er rigtig god. Plejer at lave dobbeltpotion fordi det smager så godt ;b Alle elsker det


sofia  -  2007-01-23 12:07:32
det så drittttt godt ut


Beapigen  -  2006-12-30 16:08:06
den er virkelig god med creme fine fløde, gør den mere frisk...


Sarah  -  2006-12-21 19:10:57
Det må jeg prøve.


Martin Gravers  -  0000-00-00 00:00:00
God klassisk opskrift