Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Ris a la mande af rest af risengrød

Ris a la mande af rest af risengrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Ris a la mande af rest af risengrød, billede 4 Ris a la mande af rest af risengrød, billede 1 Ris a la mande af rest af risengrød, billede 2 Ris a la mande af rest af risengrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Risengrød 1 dl. færdig risengrød vejer ca. 110 gram pr dl.
   
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Mandelessens
100 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
Opskrift:
Pisk fløde stiv med 1 spsk. vanillesukker.

Tilsæt risengrøden (gerne kogt uden salt) lidt af flødeskummet vanillesukker sukker og halvdelen af mandelessensen.
Tilsæt det sidste flødeskum og de hakkede mandler.

Smag til med vanillesukker og mandelessens.

Serveres med kirsebærsauce.






karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (46 stemmer)

Opskriften er vist 225627 gange,
og udskrevet 2221 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14514 (3455 kcal)
KJ pr. Pers. 1814 (431 kcal)
Vægt ialt 1684 gram
Vægt pr. Pers. 210 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 861 KJ (205 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 15.5 gram
Kulhydrat 13.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2020-12-19 19:43:35
Jeg bruger aldrig mandelessens jeg tager en lille håndfuld af mandlerne og rester på panden så madelen smagen kommer mere frem og så hakker jeg dem meget fint når de er kølet ned samme med de ander mandel og gerne godt med mandler de elsker vi i min familie og når ja så koger jeg risinggrøden men en vaniliestang det er sådan jeg synes den bliver bedst og min familie elsker den

  -  2020-12-15 18:32:22
Der er ikke noget i vejen med den opskrift den er perfekt

  -  2020-12-15 13:02:36
Der er fuldstændig koloenormt meget mandelessens i... Den smager enormt godt, hvis ikke man tager mandelessens i

Lone  -  2019-12-23 11:26:52
Har lige prøvet at lave den, jeg må erkende at jeg ALDRIG mere bruger mandelessens!! håber sq gæsterne kan lide den. en redning med lidt mere vaniliesukker og masser af alm. sukker for at den ikke skal blive helt så bitter....ikke sundt - men måske kan det alligevel bruges. har ihvertfald ikke tid til at gøre det om nu! God Jul!

Berit Møller  -  2019-12-22 23:07:00
Har i hele mit liv altid fået med mandelessens. Det stammer tilbage i tiden under krigen hvor man ikke kunne få mandler, men er vild med mandelessens og mandler i

  -  2011-11-10 16:40:31
Selv om der er mange mandler i foretrækker jeg også der er mandelessens i - har lavet den sådan hvert år til jul og alle jeg kender er vilde med den sådan, mandler giver ikke helt den samme smag og med lidt essens i giver det prikken over i - prøv at følge opskriften som den står for det smager skønt og lad være med at fordømme essensen - den er ikke skrevet på fordi folk ikke har råg til mandler men fordi den giver den lidt "kant"

Conny  -  2010-12-15 01:33:19
jeg synes at risalamande kan gøres bedst sådan. Tag to skefuld risengrød, og brug en gaffel til at sprede det, tilføj lidt piskefløde (pisket), og bgynd forfra med risengrød og en gaffel, mere pisket flødeskum, og bliv ved indtil du har den portion du ønsker. Tilsæt så hakkede mandler, lidt sukker og sæt skålen på afkøl. Kan laves dagen før, men så skal den røres op med ren piskefløde efterfølgende, fordi den står og stivner mere i løbet af natten. Hvis ikke hele desserten bliver spist, kan den efterfølgende dag, blandes med mel, lidt bagepulver, så den bliver som tykke risklatter, der med en spatel presses ud til den størrelse man vil ha`. Steges på panden i olie, og drysses evt. med flormelis, eller cacaopulver mens de endnu er meget varme..

Rikke  -  2009-12-22 11:45:48
Den er nem at lave og smager super godt. Jeg brugte heller ikke mandelessens, og den bliver rigtig god uden.

Charlotte  -  2009-10-27 10:26:45
Rigtig rigtig god.. Især UDEN mandelessensen :) Lavede kun en halv portion, og tilsatte bare sukker og vanille efter smag, men den er især god med en rigtig vanilliestang.

rikke  -  2008-12-10 01:16:03
ej. vil du da ikke godt lade være med at putte mandelessens i. du forstår da virkelig at ødelægge en lækker spise

Mathias  -  2007-09-01 16:38:55
Drop dog mandelessensen!!!! Du har jo mandler i... såhak dem noget bedre eller tilsæt flere.!!!