Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Oldemors Vesterhavs fiskefrikadeller

Oldemors Vesterhavs fiskefrikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Frikadeller

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefisk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Karina

Indsendt :


Oldemors Vesterhavs fiskefrikadeller, billede 4 Oldemors Vesterhavs fiskefrikadeller, billede 1 Oldemors Vesterhavs fiskefrikadeller, billede 2 Oldemors Vesterhavs fiskefrikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Torskefilet uden skind
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Stegning:
50 Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Fisken hakkes i en kødhakker. De øvrige ingredienser tilsættes, hvedemel kan variere lidt efter hvor "vandet" fisken er.

Smelt smørret på en pande. Steg ved vekslende varme til de er flotte og gyldne.

Tips:

Dette er IKKE fedtfattigt mad, men super frikadeller med sprød skorpe.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (105 stemmer)

Opskriften er vist 282204 gange,
og udskrevet 4980 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 2968 (706 kcal)
KJ pr. Pers. 1484 (353 kcal)
Vægt ialt 841 gram
Vægt pr. Pers. 420 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 352 KJ (84 kcal)
Protein 13.0 gram
Fedt 1.6 gram
Kulhydrat 4.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Hansole  -  2018-08-30 08:18:32
Selfølgelig kan du bruge en fodproser

erik revienna  -  2018-01-05 17:15:57
ja fiske deller er rigtig sundt og smager godt,nu er det så at her i thailand er torsk og laks ikke til at betale importvare. men vi har en der hedder tilapia (er en Ciclide art)den blandet med pangasius gir et virkelig godt resultat har brugt ovenstående opskrift, har prøvet at hakke tigerrejer og blåmuslinger med i farsen guf guf serveret med søde kartofler og persillesovs

Thomas  -  2017-09-02 12:52:06
Den helt rigtige opskrift. Piskefløde gør en forskel. Af samlet væskemængde vil jeg anbefale ca. 1 dl.

Anders  -  2016-10-19 17:10:09
Hvis man vil snyde lidt med fyldigere smag kan det anbefales at droppe salt og bruge lidt fiskeboulion i stedet. Evt. i tillæg krydre farsen med lidt dild.

Mette  -  2016-01-15 10:31:28
Jeg brugte halv hvid fisk og halv laks - droppede kødhakkeren og hakkede i stedet fisken med en skarp, tung kniv og det blev super godt! Jeg kan anbefale, at man ikke steger ved for hård varme, for jeg oplevede at den første omgang fiskefrikadellerpå panden blev for mørke før de var gennemstegte.

Bent  -  2014-11-02 14:18:14
Kan færdig fiskefars fryses

Charlotte  -  2013-10-28 18:11:41
Jeg brugte pengasius, i mangel på bedre. Jeg ved ikke om der var fiskens skyld eller at jeg hakkede det i en mini hakker, at jeg skulle bruge ufattelig meget mel.

Thor  -  2013-07-16 15:03:48
Fint resultat med at hakke fisken med en god kniv - tager under 10 minutter

Kit  -  2013-05-08 19:18:43
Har man ikke en kødhakker, skal man købe færdighakket fisk. Man kan ikke hakke fisk i en fooodprocessor, har jeg lige lært, da jeg skulle lave disse frikadeller.

cp  -  2012-06-04 08:52:00
Kommentar til William. Undskyld, men mad smager godt, ikke skide godt. Kan du ikke selv høre misforholdet når det drejer sig om mad?

William  -  2012-02-09 11:26:22
Jeg lavede disse fiskefætter, og de smagte skide godt :) Jeg brugte de "billige" fiskestykker som er mast sammen i firkantet blokke man kan købe i enhver Netto/fakta butik. Hele famillien spiste den uden brug af sovs, remulade eller andet da de havde en rigtig god smag i sig selv. Dagen efter spiste vi kolde deller der var blevet tilbage på brød, og det smagte også skide godt. Kan anbefales til alle :)

Hjørdis  -  2012-01-05 08:27:36
Jeg kan godt lide farsens konsistens...er det mon pga. det ikke er ren torskefars? De er i hvertfald meget sprøde og lækre.

  -  2009-07-25 19:45:19
Fiskefrikadeller fra Hvide Sande Fiskeaktion (er også gode!!) 500 g torskefars 60 g løg 1 æg 1 dl. piskefløde ½ dl mælk 35 g mel 10 g kartoffelmel salt og peber

Helle  -  2007-10-08 09:59:13
De bedste fiskefrikadeller!!!!!

Pernille  -  0000-00-00 00:00:00
Dette er verdens bedste fiskefrikadeller. Server dem med hjemmelavet remoulade, kartofler og persillesauce. Så er dagen bare redet, især for ungerne