Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Kulmule med indisk islæt

Kulmule med indisk islæt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Kulmule

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :


Kulmule med indisk islæt, billede 4 Kulmule med indisk islæt, billede 1 Kulmule med indisk islæt, billede 2 Kulmule med indisk islæt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kulmulefilet uden skind
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Karry
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 laurbærblade
3 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 ds. Kokosmælk fedtfattig, stor dåse 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Mangochutney, stærk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Smelt smørret og brænd karryen af heri. Tilsæt hakket løg og hvidløg, porreringe samt hele laurbærblade og svits et par minutter.

Rør maizena ud i creme fraiche og pisk dette i karryblandingen sammen med kokosmælk en smule sukker, salt, peber og mango chutney (finthakket). Lad karrysaucen koge ved svag varme og under omrøring i et par minutter.


Skær fisken i tern (max 3 x 3 cm) og vend disse forsigtigt i saucen. Kog retten færdig ved svag varme under låg (ca. 5 minutter), og fjern laurbærbladene før servering.

Kulmule med indisk islæt serveres med kogt ris og mango chutney.

Tips:

Man kan selvfølgelig anvende mange andre former for torskefisk, såsom torsk, hvilling, lyssej eller mørksej.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (7 stemmer)

Opskriften er vist 32781 gange,
og udskrevet 830 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

sus.m  -  2008-09-05 20:03:19
Jeg prøvede med laks - det var også godt.