Pebernødder (DE BEDSTE)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : ToastMarsteren Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opskriften er vist 351715 gange,
og udskrevet 10258 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (356 stemmer) |
|
Kommentarer Alberte93 - 2020-12-22 02:36:56 Seriøst?? :O Jeg har for første gang i mit liv, lavet pebernødder her i weekenden, da jeg blev 27 år i fredags (18. december 2020). Denne opskrift blev brugt, og de er næsten væk allerede, så jeg skal derfor i gang igen i morgen/senere. :D Alle sagde de var bedre, end dem man køber!! Og de har alle ret! - Vi har hermed fundet en ny afhængighed. ;) Rigtig GOD JUL & GODT NYTÅR. :D Anita - 2017-12-21 12:15:05 Mega god opskrift! Anbefales til dem som er i julestemning! BSimonsen - 2017-12-16 18:47:17 Det er rent til grin at se der ikke står fremgangs måde med hvordan tingene blandes sammen, da smør og sukker først skal piskes godt og grundigt sammen, hvorefter piskefløden piskes i med el-mikser. Og i en anden stor skål blandes mel sammen med alle de andre krydderier, hvorefter det så blandes over i det andet. Ud over det bruger jeg altid hvid peber i stedet for, da det giver pænere pebernødder, og bruger 2 tsk fulde af alle de forskellige krydderier osv (Hvor i opskriften står tsk ud for), det er nemt at huske. Og desuden plejer jeg at bage dem i 7-8 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader (Pebernødderne skal lige akkurat have lidt farve ændring, og uden at blive for brune) Lærke - 2017-12-09 16:40:50 De smager fantastisk men man skal dog komme mere mel i dejen end der står. Emilie B - 2017-11-27 21:20:49 Vi har nu bagt dem 5 i træk, det er simpelthen de “BEDSTE” Eva - 2017-11-20 10:40:08 Der mangler lidt smag 😮 lidt ekstra kardemomme pifter lidt op opskriften. Anders - 2017-11-15 08:30:23 De smager lækkert med et brev nellike i. Anders - 2017-11-15 08:29:24 Smøret skal være stue temperatur. I min ovn skal de have 13 minutter ved 200 grader, og så stå i den slukkede ovn over nogle timer og køle af meget langsomt mens. Resultatet bliver perfekt. Mine andre forsøg fik de for lidt eller for meget. Lise - 2016-12-21 21:38:45 Det giver ingen mening at komme natron i en dej som ikke indeholder syre Charlotte - 2016-12-11 17:11:10 Fin opskrift. valgte at pifte dem op med en teske kardemomme, revet citronskal og et knivspids muskatnød. Mums! Naja - 2016-12-03 20:19:43 Fin konsistens... Super kedelige i smagen!!! Havde jeg ikke troet med alle de positive kommentarer :-) isabell - 2016-12-03 16:18:22 de flyder jo bare ud på hele panden :-( Anne-Maja - 2016-11-04 15:25:56 Man kan også droppe ingefæren hvis man syntes. Det gør ikke nået. anonym - 2015-12-23 17:16:43 Tip: når jeg følger opskrifte, får jeg over 600 stk. i alm. størrelse, og det tager virkelig lang tid at trille alle dem. Mængden kan med fordel halveres, eller de kan laves i småkagestørrelse, så er der ikke helt så meget arbejde ved det. Hvis de bages i småkagestørrelse, skal de selvfølgelig have et par minutter længere tid i ovnen, ellers bliver de bløde. De smager fantastisk! anonym - 2015-12-23 17:10:16 Hvis dejen smuldrer, kan man komme lidt mere piskefløde i, indtil den hænger sammen. Men det kan også være, den ikke hænger sammen, fordi man ikke har æltet den nok. Den skal æltes, indtil dejen er "lidt varm", og smørret (jeg bruger ikke margarine) er blevet meget blødt. Tag gerne smørret ud af køleskabet en halv time inden. anonym - 2015-12-23 17:04:00 De suverænt bedste! Jyden - 2015-12-19 17:09:38 Til Kokken: Opskriften er fulgt, så det har ikke noget at gøre med at man ikke gøre sig umage om det. Der står det hele skal blandes sammen, og det er det blevet, men det smuldre kun, og opskriften ER fulgt... Men det må jo gøres i en eller anden række følge... anonym - 2015-12-12 22:09:13 Dette er tredje år i træk jeg bruger den her opskrift. Det er simpelthen bare den bedste opskrift nogensinde! glæder mig allerede til jeg skal bage dem i morgen :) Kokken - 2015-12-05 09:19:21 Har netop lavet disse lækre pebernødder med min søn på 8 år, dejen tar 5 minutter at lave og den er meget nem at rulle ud i nogle fine pølser...de smager præcis som de skal efter de er bagt og er meget sprøde, så for jer det ikke er lykkedes for, prøv igen og gør jer en smule umage og følg opskriften!!! Opskriften fejler intet.... Lilia - 2015-12-04 16:55:06 Hvis i vil få den til at hænge sammen put den i køleskabet i lidt tid Sheila - 2015-11-22 19:59:06 Har i dag forsøgt at bage disse pebernødder og de flød ud til en stor kage så de måtte stikkes ud med en udstikker hvordan pokker får i dem til at holde formen ??? anonym - 2015-11-15 16:00:40 Super gode pebernødder!! Caroline - 2014-12-07 17:19:50 Super gode pebernødder! Nissemanden - 2014-12-05 14:52:15 Det er da de fladeste og kedeligste pebernødder jeg har smagt og set. Intet godt at tilføje her Maria Sørensen - 2013-12-16 12:05:04 De er bare fantastiske og får kun ros om dem! Zita - 2013-10-20 15:41:32 Jeg har nu prøvet at lave dejen præcis efter opskriften, men min dej smuldre. Er det meningen? anonym - 2012-12-22 13:32:58 jeg lavede perbernødderne og tilføjede (til 100 stk) ½ tsk kardemomme og ½ tsk nelliker. Det var endnu bedre! anonym - 2012-12-18 00:18:37 de er rigtig gode og hurtige at lave, jeg bruger stødt kardemomme i stedet for ingefær og hvid peber i stedet for peber, og jeg tilføjer noget mere kanel i mest for farvens skyld anonym - 2012-12-01 20:45:26 Nogen som ved, om man kan lave dejen og sætte den på køl dagen før man skal bruge den. anonym - 2012-11-29 15:08:55 hvorfor både bagepulver OG natron ? anonym - 2012-11-29 14:58:20 hvorfor SKAL der ingefær i? nina knudsen - 2012-11-11 20:08:05 synes de er gode men synes det er som om der smuldre i munden... andreas - 2011-12-23 14:18:35 de er rigtig gode jeg er 12 år og jeg kunne nemt lave dem Janni Skriver - 2011-12-11 11:45:14 De er jo skide gode! Jeg lavede dem til emneugen på efterskolen, og alle elskede dem! Nu vil jeg lave en stor portion til min mor! :-D Pigen - 2011-12-03 18:41:14 Virkelig gode pebernødder! Alle der har smagt dem, siger de smager meget bedre end dem man kan købe - så klart en hit her hos mig. Var dog lidt skeptisk overfor opskriften, da der ikke skulle kardemomme i, men de blev virkelig gode. 10 fra mig :-) anonym - 2011-11-30 19:59:14 Alle nede på min efterskole ELSKER DEM!! Nina - 2011-11-28 20:04:05 De smager skide godt !! Brugte 1½ tsk ingefær og 1½ tsk kardemomme i stedet. Men de er blevet super gode! anonym - 2011-11-28 17:18:27 Vi lavede opskriften så der skulle komme 200, men vi fik 556, så det var jo faktisk bare endnu bedre :) - De smager super! Lonnie - 2011-11-23 22:01:49 Mums!!! de smager rigtig godt:) brugte kardemomme stedetfor ingefær. og sprang bagepulver over. og fulgte opskriften antal: 200 stk.. farmor - 2011-11-05 16:17:32 kan man lave kagefigurer af dejen tvillingemor1 - 2011-01-03 11:52:08 De er bare super gode, alle der har smagt dem er helt vilde med dem Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne