Sesambagt kulmule med ristede bønner og purløgsbeurreblanc

Sesambagt kulmule med ristede bønner og purløgsbeurreblanc, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Kulmule

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Sesambagt kulmule med ristede bønner og purløgsbeurreblanc, billede 4 Sesambagt kulmule med ristede bønner og purløgsbeurreblanc, billede 1 Sesambagt kulmule med ristede bønner og purløgsbeurreblanc, billede 2 Sesambagt kulmule med ristede bønner og purløgsbeurreblanc, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kulmulefilet uden skind
100 gram Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
2 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 bundt Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
300 gram Grønne bønner, friske
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Kulmulefileterne skæres i passende portionsstykker, vendes i sesamfrø og krydres med salt og peber. Bages i ovnen i ca. 12 min. ved 180 grader C. alm. ovn.

Bønnerne skylles og ristes let på en pande.

Løget hakkes fint og kommes i en gryde, ristes let, tilsættes hvidvin og koges ind til 1/3-del. Smørret tilsættes, og saucen må herefter ikke koge. Når smørret er smeltet, tilsættes finthakket purløg, og saucen smages til med salt og peber.

Server retten med nye, danske kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 39170 gange,
og udskrevet 1068 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13618 (3242 kcal)
KJ pr. Pers. 3404 (810 kcal)
Vægt ialt 1800 gram
Vægt pr. Pers. 450 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 756 KJ (180 kcal)
Protein 9.1 gram
Fedt 14.4 gram
Kulhydrat 3.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-11-01 19:53:22
Virkelig lækkert! Saucen startede jeg med lidt skalotteløg i en gryde i olie og derpå hvidvinseddike, og lige lade eddiken dampe af og så hvidvinen på. Jeg brugte ikke purløg, men den rene sauce.