Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grovboller, lækre og fedtfattige

Grovboller, lækre og fedtfattige, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 15 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - 5-kornsblanding

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mariposa

Indsendt :


Grovboller, lækre og fedtfattige, billede 4 Grovboller, lækre og fedtfattige, billede 1 Grovboller, lækre og fedtfattige, billede 2 Grovboller, lækre og fedtfattige, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
70 gram Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
125 gram 5-korns blanding 5-korns blanding består af:
Knækkede hvedekerner, knækkede rugkerner, sesamfrø, solsikkerkerner, hørfrø.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
100 gram Havreklid. dansk
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 dl. A38 1 tsk. 3gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

A-38 er et syrnet mælkeprodukt, som består af mælk med et fedtindhold på 0,5 til 3,5 %, der er højpasteuriseret, homogeniseret og syrnet med mælkesyrebakterien Lactobacillus Acidophilus.

Det er en mild form for yoghurt/ymer.
50 gram Gær
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

300 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
75 gram Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
   
Opskrift:
5-kornsblanding, hørfrø og klid kommes i en skål og overhældes med 4 dl kogende vand. Står tildækket i 2 timer.

Gær, A-38, sukker, salt, fintrevne gulerødder og solsikkekerner tilsættes. Bland godt. Melet tilsættes og dejen ælets til den lige slipper skål og fingre. Hæver tildækket 1 time.

Dejen formes til boller, der efterhæver overdækket på bageplade i 30 minutter.

Bages i forvarmet ovn ved 200 grader C alm. ovn i ca 20 minutter, eller til de lyder hule når man banker dem i bunden.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (71 stemmer)

Opskriften er vist 191427 gange,
og udskrevet 3375 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13858 (3299 kcal)
KJ pr. stk. 923 (219 kcal)
Vægt ialt 1630 gram
Vægt pr. stk. 108 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 850 KJ (202 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 6.5 gram
Kulhydrat 31.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lea  -  2013-04-04 11:29:48
Rigtig gode boller men tilsæt lidt mere mel. Jeg lavede dem med havregryn i stedet for klid og det smagte fint.

celina  -  2013-01-05 18:17:34
Gode boller! Smager dejligt, og er dejligt sunde:) Anbefales

Malene  -  2011-12-20 16:00:23
verdens bedste boller !!!!

  -  2011-11-25 18:07:47
Behøvede ikke at hælde kogende vand over og lade det trække i to timer. Jeg erstattede også klid og hørfrø med ekstra solsikkekerner og græskarkerner. Derudover kan man også erstatte vandet med juice, det giver også masser af gode vitaminer :) - Synes dog der skal omtrent dobbelt så meget mel i, end den oprindelig opskrift siger. Ellers er de super gode !

Anna April  -  2010-09-29 11:24:03
Man kan også bare vælge at koge 5-kornsblandingen, hørfrøene og kliden i et par minutter. Efter 5 minutter i kogende vand, og vandet er kogt væk, er de helt parate og spiselige - ingen grund til at bruge to timer ;)

Husmoderen  -  2010-09-23 15:21:25
Hvorfor skal man både bruge solsikker-kerne og hørfrø når disse allerede er i 5-kornsblandingen?! Så tilføjer jeg hellere mere af 5-kornsblandingen og lidt mere vand. Dertil kan der også tilføjes rosiner :D

Louis  -  2010-01-20 18:55:12
det tager lang tid at lave men når de så er lavet så ummmmm..... De er bare så fantastik sunde og de smager også rigtigt godt vi er begyndt at bage dem hele tiden og de passer til alle situationer.

Tea  -  2010-01-08 15:56:37
Hvorfor Hvedemel??? Det er jo grovboller!!! 1 dl. vand mere og fuldkornsmel..så er de SUPER SUNDE

Asta  -  2009-10-04 16:18:19
Rigtig lækre boller! Mmmmmmmm både sunde OG smager bedre end andre usunde

Per  -  2009-09-18 21:40:03
De blev lidt flade, måske det vil hjælpe med lidt ekstra mel. Og så skulle de vist have haft 5 minutter mere, de tager ikke så meget farve så det er lidt svært at bedømme hvornår de er bagte.

Ole  -  2007-10-19 11:43:52
De tager tid at lave, men er det værd!