Dampet rødtunge i sommerkål

Dampet rødtunge i sommerkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Rødtunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Dampet rødtunge i sommerkål, billede 4 Dampet rødtunge i sommerkål, billede 1 Dampet rødtunge i sommerkål, billede 2 Dampet rødtunge i sommerkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Savoykål, renset vægt Et savoykål vejer ca 500 gram
600 gram Rødtungefilet uden skind
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Kartoffel- og advocadokompot:
8 Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 Avocado 1 avocado vejer ca. 150 gram hel. Uden skal og sten ca. 100 gram.
2 Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
1 bdt. Bredbladet persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Karrysauce:
1 Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
1 tsk. Karry
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Sæt først kartoflerne over.

Blancher hele blade fra kålet. Giv rødtungefileterne lidt salt og peber. Rul fileterne ind i kålbladene. Lav ca. 6-8 ruller. Hæld vand og hvidvin i en gryde. Heri dampes de indrullede fileter i ca. 4-5 minutter. Væden skal gemmes til karrysaucen.

Kartoffel- og advocadokompot:
De forkogte kartofler, advocadoen samt 2 rødløg skæres i tern og sauteres på en hed pande i ca. 3-4 minutter. Tilsæt hakket bredbladet persille.

Karrysauce:
1 rødløg snittes i tern og svitses med karry i lidt smør på en pande. Væden fra fileterne tilsættes sammen med fløde. Smag til med salt og peber.

Evt. pasta som tilbehør.


karakterer:
Opskriften er vist 32240 gange,
og udskrevet 827 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9400 (2238 kcal)
KJ pr. Pers. 2350 (559 kcal)
Vægt ialt 3203 gram
Vægt pr. Pers. 800 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 293 KJ (69 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 2.1 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu