Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Boller med kerner og rugmel

Boller med kerner og rugmel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mariposa

Indsendt :


Boller med kerner og rugmel, billede 4 Boller med kerner og rugmel, billede 1 Boller med kerner og rugmel, billede 2 Boller med kerner og rugmel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær
3 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Rugkerner. skårne/knækkede
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Rugkernerne koges op med de 2 dl vand, koger ca 2 minutter og tages af varmen. Smør smeltes i de varme rugkerner og det meste af mælken tilsættes for at mælken skal blive fingervarm.

Gæren udrøres i resten af mælken og salt, sukker og kerne/mælkeblandingen tilsættes. Bland godt og tilsæt rugmel og det meste af hvedemelet. Dejen æltes og der tilsættes evt mere hvedemel. Dejen skal være en lille smule klistret.

Dejen hæver tildækket i 1 time. Formes til boller, der sættes på bagepapir på en bageplade og efterhæver 30 minutter.

Bages i forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i 20-25 minutter. De er færdige når de lyder hule når man banker dem let i bunden med en finger.

Tips:

Kom mel på fingrene når du former bollerne, så er det lettere og de hænger ikke fast i fingrene.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (61 stemmer)

Opskriften er vist 130770 gange,
og udskrevet 3085 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9682 (2305 kcal)
KJ pr. stk. 484 (115 kcal)
Vægt ialt 1108 gram
Vægt pr. stk. 55 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 873 KJ (208 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 39.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Conrad Elmelund  -  2017-09-13 12:34:02
Jeg må give andre ret her. Bollerne her bliver alt for massive grundet forholdet mellem mel, gær og væske. De er fine nok på førstedagen, selvom de er meget massive. På andendagen er de meget hårde. Efter 20 minutters bagning er bollerne ret klæ, og efter 25 minutters bagning får de en tyk og hård skårpe. Dette skyldes nok at varmen er for høj, når dejen er så massiv. Alt i alt vil jeg sige, at denne opskrift ikke fungerer særligt godt, og min oplevelse svarede meget godt til de lidt kritiske kommentare, som jeg læste herunder inden min egen bagning. Prøv noget andet.

Pia  -  2016-11-18 12:29:37
Kan de fryses?

hønemor  -  2016-01-19 21:36:52
må være ærlig og sige jeg var skuffet. Bollerne hævede ikke nok under de 30 min og slet ikke i ovnen. Var egentlig bare klæge og tunge med alt det mel... om igen med en anden opskrift

  -  2015-06-05 14:26:54
Et par stykker spørger, hvad man gør af vandet når kernerne er kogt. Vandet skal blive i gryden, så kernerne kan suge det til sig:-)

Mig  -  2015-04-11 12:34:54
Ja hvor skal vandet fra rugkerner hen? Skal hældes fra eller hvad?

Liga  -  2015-03-21 12:01:41
Rigtig smagefylde boller. Husk at komme med rigeligt mel på bordpladen og fingrene, da dejen er meget klistret.

Sara  -  2015-01-26 13:41:19
Den er god

  -  2011-05-30 11:04:44
jeg er ny i den her verden, men går udfra at jeg hælder vandet fra rugkernerne når de er kogt et par minutter,

Line  -  2010-02-17 19:31:57
Rigtig gode og lækre boller De vil helt sikkert blive lavet igen Jeg undlod at komme sukker i og resultatet var stadig fremragende

Anne  -  2009-06-20 15:24:57
Rigtig gode og "tunge" boller.. mætter rigtig godt, billige ingredienser - man behøver ikke købe æg! Gode!

Nanna  -  2009-01-02 22:07:29
Dejlige sunde familie boller. Kan gøres ekstra spændende ved at skifte kernerne ud ind i mellem f.eks. med solsikkekerner og græskarkerner.

Søren  -  2008-03-06 13:55:04
Supernemme at lave og man har næsten altid det man skal bruge på lager.. Gode og mættende, perfekt til studerende.. ;-)

Rie  -  2007-10-08 13:28:03
Mmm, lette at lave og smager dejligt

karina  -  0000-00-00 00:00:00
det er nogle rigtig gode , nemme og sunde boller. de vil blive bagt igen