Citronfromage, diabetes

Citronfromage, diabetes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Citronfromage, diabetes, billede 4 Citronfromage, diabetes, billede 1 Citronfromage, diabetes, billede 2 Citronfromage, diabetes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Perfect Sød (Sødemiddel) 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Perfect Sød er et flydende sukkererstatning
Dosering:
1 tsk. = 44 gram sukker
1.1 dl. = 1000 gram sukker
2 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
   
  Pynt:
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Husblassen sættes i blød i kold vand i ca. 10 min.
Æggeblommerne piskes godt med sukkeret til en lys og luftig æggemasse.

Sødemiddel tilsættes.

Æggehviderne piskes stive.

Fløden piskes stiv.

Citronsaften og Revet citronskral lunes i en gryde, til den er fingervarm.
Fjernes fra varmen.

Den udblødte husblas knuges fri for vand og smeltes i citronsaften.

Citronsaften hældes i en tynd stråle i æggemassen, imens der piskes. (smag om der evt. skal mere sødemiddel i)

Når æggemassen er ved at stivne (skal kunne lave en fuge i massen), vendes flødeskummet og derefter de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.

Fromagen hældes op i portionsglas eller lille skål og stilles i køleskabet i mindst 1 time.





karakterer:
Opskriften er vist 145488 gange,
og udskrevet 4143 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2264 (539 kcal)
KJ pr. Pers. 1132 (269 kcal)
Vægt ialt 257 gram
Vægt pr. Pers. 128 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 878 KJ (209 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 17.4 gram
Kulhydrat 7.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-01-02 17:32:25
Jeg syntes at den smagte for meget af sød så tilførte noget mere citron brugte ikke sukker har hørt fra gæsterne at den var god

  -   2010-05-16 16:34:05
Den er rigtige, god for den lave jeg altid til mine gæster, ok. Så der for vil jeg giver den 10 stjerne, dens udsende samt smag og pyntingen ligeså. Fra Monica Sørensen

  -   2008-11-07 12:40:26
Den blev rigtg god , helt uden sukker , men kun med søde middel .. ¤ doblet dog portionen , til 5 voksende ( 1 af dem diabetiker )

  -   2008-11-06 19:39:39
Tror du det er muligt at lave den kun på søde middel , helt uden naturlig sukker , eller vil det måske få det indflydelse på konsistensen ? Vh Line