Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Citronfromage, diabetes

Citronfromage, diabetes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Citronfromage, diabetes, billede 4 Citronfromage, diabetes, billede 1 Citronfromage, diabetes, billede 2 Citronfromage, diabetes, billede 3
Fotograf: Jytte  

Ingredienser:
2 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Perfect Sød (sukkererstatning) Perfect Sød er et flydende sukkererstatning 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Dosering:
1 tsk. = 44 gram sukker
1.1 dl. = 1000 gram sukker
2 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Husblassen sættes i blød i kold vand i ca. 10 min.
Æggeblommerne piskes godt med sukkeret til en lys og luftig æggemasse.

Sødemiddel tilsættes.

Æggehviderne piskes stive.

Fløden piskes stiv.

Citronsaften og citrusskrællerne lunes i en gryde, til den er fingervarm.
Fjernes fra varmen.

Den udblødte husblas knuges fri for vand og smeltes i citronsaften.

Citronsaften hældes i en tynd stråle i æggemassen, imens der piskes. (smag om der evt. skal mere sødemiddel i)

Når æggemassen er ved at stivne (skal kunne lave en fuge i massen), vendes flødeskummet og derefter de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.

Fromagen hældes op i portionsglas eller lille skål og stilles i køleskabet i mindst 1 time.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Citronfromage

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (25 stemmer)

Opskriften er vist 102920 gange,
og udskrevet 3420 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 1538 (366 kcal)
KJ pr. Pers. 769 (183 kcal)
Vægt ialt 203 gram
Vægt pr. Pers. 101 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 754 KJ (179 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 12.7 gram
Kulhydrat 9.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2010-05-16 16:34:05
Den er rigtige, god for den lave jeg altid til mine gæster, ok. Så der for vil jeg giver den 10 sterne, dens udsent samt smag og pyntingen ligeså. Fra Monica Sørensen

Line  -  2008-11-07 12:40:26
Den blev rigtg god , helt uden sukker , men kun med søde middel .. ¤ doblet dog portionen , til 5 voksende ( 1 af dem diabetiker )

Line  -  2008-11-06 19:39:39
Tror du det er muligt at lave den kun på søde middel , helt uden naturlig sukker , eller vil det måske få det indflydelse på konsistensen ? Vh Line

  -  2008-10-27 13:47:42
en diabetespatient skal have en fedtreducerer kost så der må ikke være piskefløde i denne opskrift

Ida  -  2008-09-21 16:59:33
Til Karina s: Fordi diabetikere ikke må få sukker - ihvert fald ikke så meget som ikkediabetikere. Det giver forhøjet blodsukker, hvilket kan være meget farligt.

Karina s  -  2008-08-23 09:06:11
Hvorfor er der til 4 diabetikere, men kun 2 ikke diabetikere? og en anden ting er det er meget små portioner. Jegf har lige lavet til 6 personer( 1 diabetiker og 5 ikke diabetikere) jeg lavede 4 gange opskriften, og synes det er meget lidt. Jeg gad godt se 16 diabetikere dele det og se dem have en følelse af at de har fået nok... dettror jeg er umuligt.

Karina  -  0000-00-00 00:00:00
VIGTIGT! Detskal værepastauriserede æggeblommer, på grund af risiko forsalmonella!