Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fyldt Kalve lårtunge

Fyldt Kalve lårtunge, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelårtunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fyldt Kalve lårtunge, billede 4 Fyldt Kalve lårtunge, billede 1 Fyldt Kalve lårtunge, billede 2 Fyldt Kalve lårtunge, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.Kalve lårtunge
 
 kryddersmør
60 g.smør
 persille
 hvidløg
 
 grøntsager
100 g.gulerødder
100 g.løg
100 g.selleri
 
 
Opskrift:
Skær kødet i ca. 2 cm. tykke skiver og lav en lille lomme i hvert stykke kød. Fyld lommerne med en god kryddersmør(Hvidløg, persille, citrontimian, og hvad man nu kan li´)

Alternativt kan lommerne fyldes med bacon eller hakkede svitsede grøntsager.

Læg skiverne i et ovnfast fad, gerne på en bund af svitsede grøntsager. Kødet med indmad sættes i ovnen og steges ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1/2 time. En lækker og mør ret.

Forslag til tilbehør: kartofler og/eller brød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (29 stemmer)

Opskriften er vist 70455 gange,
og udskrevet 2823 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Marianne  -  2016-09-23 19:00:22
Super godt. Har brugt elgtunge i stedet kalv

Per  -  2011-07-10 18:18:45
Der skal godt nok gode tænder til, ikke lige mig

Anna Grethe  -  2009-10-27 06:35:42
retten er rigtig god, jeg kan varmt anbefale at gå igang med den, jeg selv brugte til fyld. Bacon,løg, rød peber,bl. svampe købt på frost, alt var skåret i små stykker og ristet i en pande, derefter i lommerne i købet, sammen med en lille smule hvidløgssmør. Stegetiden passer også fint. Jeg lavede kartofler i buttedej til. pil 2 løg og riv dem groft, svits dem i lidt margarine på panden, skræl 8 store kartofler og riv dem groft, tryk vandet ud af dem og kom dem på panden sammen med løgene lad det simre lidt, køl det en smule af, kom 4 store spiseskefuld cremefraice i sammen med salt og peber og havd du ellers kan lide af krydderier, eks. dild, timian, rosmarin, jeg brugte dild. rør det hele godt sammen, brug købe buttedej, rul det ud, 1 plade til 2 pakker kartofler, kommen en stor skefuld af fyldet på mindet af hver stykke buttedej luk pakken godt og pensel med æg i kanterne, prik med en gaffel huller i foroven i pakken, bag den i ovnen på 200 g i 45 minuter, passer rigtig godt med at man kan have både kød og kartofler i ovnen samme tid. God fornøjelse

Susanne  -  2008-04-23 10:20:38
Helt enig! Lavede det i går og det var perfekt gennemstegt og stadig mørt og saftigt, da det havde fået 15-20 min. Dejlig ret, som også er nem at have forberedt på forhånd, hvis man skal have gæster.

masolv  -  0000-00-00 00:00:00
steg kun 15-20 min