Tyrkisk Kartoffelfad

Tyrkisk Kartoffelfad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Muzze

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 Hakket oksekød
 Kartofler
 Fetaost i tern
 Græsk yoghurt
 Purerede tomater
 timian
 kanel
 cayennepeber
 salt
 peber
 olie
 hvidløg
 
Opskrift:
skræl 1 kg kartofler skær dem i skiver og kog dem i saltet vand i ca. 15 min. Svits oksekødet i noget olie på stegepanden. Tilsæt 1-2 stk. presset hvidløg. Dernæst tilsættes de purerede tomater samt 1-2 tsk. kanel og 1-2 tsk. timian og 1-2 tsk cayenne peber samt salt og peber efter behov. Lad det hele stå op boble et par minutter. Tilsæt nu de kogte kartofler og vend dem forsigtigt ned i "suppedasen". Derefter hældes det hele over i et ildfast fad. Du smuldrer fetaosten ned i den græske yoghurt tilsæt en lille skvat olie og en smule salt. Dernæst hældes blandingen af feta og yoghurt over retten og stilles i ovnen i ca. 45-50 min v/225 gr. Lad retten stå og samle sig i ca. 5 minutter før den serveres.

Tips:

Man kan selvfølelig selv korrigerer hvor stærk man ønsker denne ret skal være, men den smager himmelsk og kradser en lille smule på tungen. Nyd evt. en god krydret rødvin til. Er blevet helt sulten nu !


karakterer:
Opskriften er vist 7754 gange,
og udskrevet 221 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Muzze  -  2009-08-11 15:53:13
brug 500 gr. hk oksekød...man kan også bruge hk. lammekød En god håndfuld feta og ca. 1/2 l. græsk yoghurt

  -  0000-00-00 00:00:00
lyder meget godt men hvor meget kød?hvor meget græsk yogurth og hor meget feta skal der i??

Hansen  -  0000-00-00 00:00:00
Det smager bare rigtig godt....