Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Boller (nem og hurtigt at lave)

Boller (nem og hurtigt at lave), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Boller (nem og hurtigt at lave), billede 4 Boller (nem og hurtigt at lave), billede 1 Boller (nem og hurtigt at lave), billede 2 Boller (nem og hurtigt at lave), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
110 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
0.5 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
550 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Tænd ovnen på 185 grader (varmluft).

Varm mælken, og bland gæren i. Smelt margarinen i mikrobølgeovnen, og bland det derefter i mælken og gæren. Tilsæt salt, sukker og æg, og rør det godt sammen med en håndmixer.

Bland derefter melen i lidt efter lidt, indtil dejen næsten ikke klister mere (alt melen skál ikke bruges).

Form så 18 boller og lad dem hæve i 15 minutter.

Bag dem så i 12 minutter midt i ovnen.

Tips:

Denne opskrift er meget nem. Den smager godt, og selv børn som mig kan finde ud af at lave dem. Hjemme i min familie, kalder vi dem 'Turbo boller'.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (617 stemmer)

Opskriften er vist 536188 gange,
og udskrevet 11511 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13174 (3136 kcal)
KJ pr. stk. 731 (174 kcal)
Vægt ialt 1107 gram
Vægt pr. stk. 61 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1190 KJ (283 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 10.4 gram
Kulhydrat 41.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2020-11-05 18:07:48
Kan man også bruge smør i stedet for margarine

Per  -  2019-05-22 11:01:14
Det er vigtigt at mælk/margarine er omkring 37 grader c. da gærcellerne ellers vil dø og bollerne ikke vil hæve

Melissa  -  2018-07-25 10:16:55
Smager skønt, laver dem ofte i weekenden :)

Brian   -  2017-08-31 20:03:18
Jeg bagte bollerne til aften kaffen , og havde glædet mig sådan , jeg forstår så heller ikke når man bruger 50 g gær og de så ikke har hævdet en prut :( har fulgt opskriften ellers men måtte så gætte mig frem til 200 grader og køre den på alm som jeg næsten altid plejer at gøre når jeg bager :( syntes ikke om denne her opskrift ! Dov smagte bollerne 👌🏻

lso  -  2017-06-17 12:01:22
Supergode. Nogen gange laver jeg med mindre gær, hvis jeg har tiden til at lade dem hæve i flere timer. Jeg bruger lidt mindre smør. Dem, der skriver, at de er tørrer, må ikke kunne bage :-D

Helke  -  2017-05-20 09:27:59
Super hurtige og dejlige boller 😀

Merete  -  2017-04-27 13:01:17
Hurra fandt den igen. De er nemme og hurtige smager godt.

Momsemor   -  2017-01-24 21:26:32
Jeg har i dag lavet disse boller, som blev super lækre, luftige. Og smagte fantastisk. Jeg brugte ca. 50g.mere mel end opskriften lød på. Ellers fulgte jeg den... Delte den i 2 lige store dele. Kom rosiner i den ene halvdel og chokolade knapper i den anden halvdel. Denne opskrift er så nem at gå til. At det ikke er sidste gang de boller bliver lavet her i huset. Takker for en lækker opskrift.

Tommy  -  2016-08-14 11:45:50
Har prøvet at bage "Turbo boller" her til morgen. Brugte mel m.m. i mængderne fra opskriften. Dejen blev lidt klæbrig, men jeg satte bollerne med 2 skeer dyppet i vand, så behøver man heller ikke at pensle dem. Bagte dem ca. 13 min. i ovnen med varmluft og vandbad i bunden og de blev super gode. Mere mel giver bare tungere boller:-)

Jette   -  2016-02-26 09:59:43
Jo man kan bruge hvad som helst,, man skal bare huske man skal komme mere mel i da gulerodsaft er deri

Bare mig   -  2016-02-22 15:34:52
Har lige bagt disse boller og jeg har bagt mange boller gennem livet. Desværre har jeg aldrig stået ed et ringere resultat. Fulgte opskriften til punkt og prikke men virkelige dårlige. Hævede ikke overhoved. 12 min i ovn hmm nej mine var inde i 20 min og stadig ikke bagt. Sorry men virkelige ringe boller

Mette  -  2016-02-13 21:23:50
Super opskrift, både som den er og som sundere variant med mindre margarine og med lidt fuldkornsmel, diverse kerner og gulerod i. Lækkert at det går hurtigt med friskbagte boller.

Danielle  -  2015-07-02 23:21:38
Disse boller er virkelig gode. Det tager under en time at få boller på bordet og så kan de snildt varieres til f.eks. pølsehorn, flutes eller grovboller med få ændringer. De smager også lige så godt efter, at de har været frosset. Topkarakter herfra.

Mette  -  2015-06-04 23:22:02
Vildt gode, erstattede dig 150 g af melet med grahamsmel og puttede rosiner i dejen. Og penslede bollerne med æg 😊👍🏼

Anonym  -  2015-03-06 15:59:53
Der er for meget gær i, men ellers er det en glimrende opskrift. Virker fint med kun det 2/3 af gæret

Banane  -  2015-02-16 20:19:50
Har bagt boller mange mange gange. De her var ekstrem tørre og kedelige!

Astrid   -  2015-02-15 20:23:59
De er luftige og ikke tørre, det gør dem gode, jeg pinslede dem med lidt æg og så skindte de bare, så det anbefaler jeg

Anne-Mette  -  2014-07-26 17:47:42
Virkeligt fine! Brugte lidt groft mel i dejen og skar lidt ned på smørret. De blev stadig rigtigt fine - og var lynhurtigt færdige. :)

Sonia  -  2014-06-27 22:47:13
Kan man komme revne gulerøder i?

jette  -  2014-02-24 12:18:55
Det er en kanon opskrift da den er god til pølsehorn 20 minutter og kanel snegle ca 20 minutter men der bliver rigtige gode og luftige

Peter   -  2014-02-13 21:03:00
Gode boller men mængden af mel er da helt hen i vejret, der stod 1100 gram i opskriften og endte med ca 1600 gram.

cat  -  2014-01-27 14:04:15
Mængden af mel passer på ingen måder. Ellers var de ok.

Frost  -  2013-12-25 10:06:36
God og nem opskrift. Jeg deler nogle gange dejen i to og putter chokoladestykker i den ene halvdel, så vi også får de lækreste chokoladeboller. Dejen kan i øvrigt også bruges til pølsehorn. Jeg plejer at erstatte den smeltede margarine med 6 spsk olie.

  -  2013-11-07 14:50:11
Det er en god op skrift

  -  2013-10-17 14:21:17
De smager super godt og er nemme at lave. Jeg ændrede lidt i opskriften, og brugte skummetmælk i stedet for sødmælk og kun halvt så meget smør og resten var olie. Det giver også et super godt resultat.

Aneth  -  2013-09-28 10:44:19
Super gode og super nemme boller!!!! Jeg brugte dog 600-650 g mel. Men fulgte ellers opskriften... Skønt med nem morgenhygge :)

  -  2013-09-06 10:04:24
Jeg erstattede 200g hvedemel med: 50g fuldkornsmel, 50g havregryn og 100g grahamsmel. Også er de lige i øjet :-) de fik 20 min ved 185gr

hugo  -  2013-08-19 08:47:57
Hmm minder rigtig meget om en kopi af en anden opskrift på boller herpå

Hugo  -  2013-06-05 12:36:00
Laver kun de her boller :) og nogle gange med chokolade til de små :)

Kirstine  -  2013-04-09 10:08:10
Hvis man syntes bollerne bliver hurtigt tørre, har jeg et godt tip: jeg anbefaler at man udelader ægget i opskriften og i stedet for tilsætter ca. 1 dl yogurt naturel eller a-38. Så bliver bollerne ikke tørre så hurtigt og er faktisk lækre selv et par dage efter de er bagt :) ellers en lækker opskrift til de morgener hvor man har glemt at bage brød til weekenden eller bare ikke lige har haft tid :)

  -  2013-03-25 21:17:09
husk bollerne ikke hæver hvis mælken er for varm, så dræbes gærcellerne og man står med mega hårde boller! prøver igen.....

  -  2012-11-03 07:26:25
Super lækre med kardemomme i

Pernille  -  2012-10-29 18:20:21
29/10-12 Hmm, det gik helt galt her.. Brugte mere mel end skrevet, ellers klistrede de. Og de var slet ikke færdigbagt da jeg tog dem ud. Direkte i skraldespanden :( Jeg må have gjort noget forkert!

Sp  -  2012-10-23 14:54:39
Kan du fryses?

Camilla-pigen  -  2012-10-11 15:46:54
Den her opskrift er super god! Selv jeg kan finde ud af at lave den... ALENE! Og jeg er altså kun 16! Smager super, selvom jeg ikke har smagt dem endnu - de er nemlig i gang med at blive bagt i ovnen. Nam nam

  -  2012-08-14 14:50:58
jeg har bagt maange boller til min datter på knap 3. og de her er de eneste, hvor tallerknen er helt tom :) også fra min side af ;) anbefales !

Fru Grigo  -  2012-06-19 10:09:13
Jeg erstatter ca 1/3 af hvedemelet med rugmel og havregryn (eller hvad der ellers er på lager). Så bliver de dejligt grove. Dejen fungerer også fint til pølsehorn :)

17062012  -  2012-06-17 14:57:45
de dufter godt, men det var også det, de var rå og ville ikke hæve:-(

mig  -  2012-06-08 10:20:42
cc 200 grader i alm ovn, kat

Katrine  -  2012-05-14 16:43:36
Vi har bagt disse boller to gange, de er super lækre. Vi benytter tørgær uden problemer. De er lækre med kerne i eller sukker på toppen.

sophia   -  2012-05-06 11:18:06
lidt af et pres og lægge på skuldrene, hvis dem jeg laver ikke bliver gode

Rikke ;)  -  2012-04-21 10:46:49
Bagte denne opskrift som franskbrød - kanon opskrift ;)

Sara  -  2012-04-09 10:35:33
Super nemme, hurtige og lækre!

  -  2012-04-05 16:09:53
Dejligt lette og hurtige at lave, og så kan man let selv spice dem op nogle kerner, nødder, etc. :)

Mig  -  2012-03-09 17:38:49
Dårlige boller. Smager af gær. I aner ikke hvad der smager godt! Boller skal have tid og kærlighed, kan ikke laves hurtige!!! FØJ!!!!

Anne Sophie  -  2012-01-22 18:10:16
Super god opskrift! Rigtig nem og hurtig. Jeg tilføjer ca. 250 gram rosiner - Så er den super god og lidt mere spændende :)

Martin  -  2012-01-15 04:02:46
Har tilladt mig at linke denne dejlige opskrift inde fra min blog på siden: http://martincarlsen.dk/blandet/kage-et-nyt-ord-for-sex/ Tak for en SUPER opskrift!

vicki  -  2012-01-11 17:30:45
kan man kommer Rosiner i ??

Karina  -  2011-11-24 19:30:28
Syntes også det er super boller. Jeg kan godt lide store boller, så jeg fik 15 store ud af en dobbelt potion. Men super nemme og dejlig luftlig boller. Super!

Fru A  -  2011-11-22 10:25:22
22/11-11 :0) Jeg synes bollerne er super gode. Det er en fin hurtig udgave, som vi laver tit når det skal gå rigtigt hurigt f.eks. om morgenen. Der er stor forskel på hvedemel. Noget mel er mere tørt end andet og noget klistrer bare meget mere end andet mel, hvorfor man fristes til at komme meget mel i, hvilket kan gøre bollerne tørre. det er en god idé at lade dejen være fugtig, drysse lidt mel på dej og hænder og så samle den hurtigt. Årsagen til at man nogen beskriver at de kan lugte gær skyldes at de skal hæve i så kort tid hvorfor mængden af gær er dobbelt op af almindelige boller/brød. Hvis man vil undgå det skal man altså bruge halvt så meget gær og lade dem hæve 1/2 time hvorefter de skal formes og efterhæve yderligere 20-30 min, indesn de bages. Men så er det jo bare almindelige boller og ikke lynhurtige boller. De to ting hænger sammen. Man kan sagtens nøjes med 1 spiseske sukker, letmælk og kun 1 spiseske flydende Becel eller lign. Så får man en mere fedtfattig udgave, men stadig hurtige lækre boller. Jeg bruger 1 teske salt til denne opskrift og gemmer en lille smule af ægget som jeg blander med lidt mælk og bruger til at pensle med. Jeg bager meget og er glad for at min datter på 12 nu også er blevet glad for at bage. Hun skal igang med at lave bollerne og jeg glæder mig til at spise dem.:0) Håber I kan bruge disse forklaringer og råd.

Morten  -  2011-10-30 11:17:03
De var gode. Blev dog nød til at bruge mere mel end angivet, og give dem to minutter mere, men ellers god opskrift!

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her