Advokado med rejer og sauce verte

Advokado med rejer og sauce verte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Grøntsager - Avocado

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Stig

Indsendt :      Red:

Advokado med rejer og sauce verte, billede 4 Advokado med rejer og sauce verte, billede 1 Advokado med rejer og sauce verte, billede 2 Advokado med rejer og sauce verte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Avocado 1 avocado vejer ca. 150 gram hel. Uden skal og sten ca. 100 gram.
1 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
   
300 gram Rejer uden skal, kogte
   
  Sauce verte:
2.5 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
1 tsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
Opskrift:
Skær avokadoen midt over på langs, og fjern stenen. Skræl avokadoen, brug evt. en ske til at få gravet avokadoen fri for skrællen.

Laver du forretten i god tid bør du dyppe avokadoerne i masser af citronsaft, ellers bliver de brune.

Skær avokadoerne i skiver, og læg dem på en tallerken, i to halvcirkler.

læg en lille håndfuld rejer hen over, eller hvis du er vild med rejer, så en stor håndfuld.

Sauce verte:
Bland ingredienser sammen i en skål. Der skal også lidt citronsaft i sauce verten, men hvor meget er efter smag og behag.

Hæld saucen over rejer og avokado, pynt med lidt dild eller purløg.

Tips:

Server med ristet brød og et glas hvidvin :-)


karakterer:
Opskriften er vist 140239 gange,
og udskrevet 7013 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (46 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7972 (1898 kcal)
KJ pr. Pers. 1993 (474 kcal)
Vægt ialt 1011 gram
Vægt pr. Pers. 252 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 788 KJ (187 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 16.1 gram
Kulhydrat 6.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2016-02-14 21:44:11
Stav lige avocado rigtigt - og ret det i resten af opskriften.

A.G.Olesen  -  2010-06-02 15:23:37
En utrolig let og dejlig forret, lige hvad man har brug for efter en travl arbejdsdag

Stig H.  -  2010-03-13 11:11:25
Ja, man kan jo advokere for mangt og meget :-) God og enkel opskrift på sauce verte, der smager af det den skal; dild! :-)

Sus Gyldengren  -  2009-09-23 10:34:15
Når jeg laver noget med advokado, lader jeg stenen ligge i nærheden eller på tallerkenen, indtil vi skal spise. advokadoen bliver ikke brun. Prøv selv.

Kirsten Græbe  -  2009-06-15 13:11:08
en dejlig forret. Om det så staves på den ene eller anden måde, alle ved jo hvad det betyder

Elle  -  2009-04-01 14:29:18
Det hedder Avocado......har ikke noget med advokat at gøre ;-)