Roast beef and yorkshire pudding (Oksesteg og Yorkshire-budding)

Roast beef and yorkshire pudding (Oksesteg og Yorkshire-budding), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
500 g.oksemørbrad
 salt
 peber
 klares smør eller olie
 
 Yorkshirebudding:
2 tekopper med
2 tekopper mælk
4 æg
 salt
0.5 tsk.bagepulver
 smeltet smør
 
Opskrift:
Gnid kødet med peber (ikke med salt) og klaret smør eller olie, sæt det på et grillspid, og steg det over trækulsild eller i ovngrill. Salt kommes først på, når det er stegt ellers vil kødet ikke blive ordentligt brunet. Kødet skal stege 15 minutter pr. 500 g., hvis det skal være rødt, noget længere hvis det kun skal være lyserødt.

Yorkshire-budding:
Skil æggene. Lav en tyktflydende dej af mel, mælk, æggeblommer, salt og bagepulver, tilsæt til sidst stiftpiskede hvider. Hæld dejen over i en smurt tærteform og hæld lidt smeltet smør over. Anbring buddingen i en forvarmet ovn ved 225 grader C, og lad den bage i 30 minutter, derefter anbringes buddingen under kødet på trækulsilden eller under grillen, så den kan opfange den dryppende kødsaft.

Server kød og Yorkshire-budding sammen


karakterer:
Opskriften er vist 20747 gange,
og udskrevet 298 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jonna, Randers  -  2009-01-12 04:48:00
Vil lige gøre opmærksom på, at der IKKE er bagepulver i en ægte, engelsk Yorkshire Pudding.... Ej heller stiftpiskede æggehvider... Det er jo IKKE en soufflé...! Jeg skal ved lejlighed tilføje opskriften på "den ægte" Yorkshire Pudding... Ellers Google opskriften - hér kommer der mange engelske opskrifter frem på retten, og nogle er endda med video.