|
| | Nudler: Nudler: | 250 | g. | hvedemel250 g. hvedemel | 2 | | æg2 æg | 1 | | dessertske olivenolie1 dessertske olivenolie | 1 | | topske salt1 topske salt | | | | | | Fyld: Fyld: | 120 | g. | kalvelever120 g. kalvelever | 120 | g. | svampe eller 30 g. tørrede italienske svampe120 g. svampe eller 30 g. tørrede italienske svampe | 1 | | lille løg1 lille løg | 1 | | lille gulerod1 lille gulerod | 100 | g. | bladselleri100 g. bladselleri | 1 | fed | hvidløg1 fed hvidløg | 1 | spsk. | olivenolie1 spsk. olivenolie | 1-2 | spsk. | tør hvidvin1-2 spsk. tør hvidvin | 100 | g. | rasp100 g. rasp | 1 | | æg1 æg | 45 | g. | parmesan ost45 g. parmesan ost | | | peber peber | | | salt salt | | | | | | Sauce: Sauce: | 1 | | lille løg1 lille løg | 1 | spsk. | olivenolie1 spsk. olivenolie | | | timian timian | | | merian merian | 70 | g. | koncentreret tomatpure70 g. koncentreret tomatpure | 1 | spsk. | hvedemel1 spsk. hvedemel | 2.5 | dl. | bouillon2.5 dl. bouillon | | | |
| |
Sigt melet, lav en fordybning i midten, heri kommes æggene og olivenolien.
Drys salt i kanten, og ælt dette til en jævn elastisk dej.
Rul den ind i et fugtigt klæde, og lad den hvile et køligt sted i 2-3 timer.
Lav fyldet imens:
Lever og svampe hakkes fint (tørrede svampe skal først ligge i blød ½ time), det samme gælder grønsagerne.
Steg det hele i olien.
Kom vinen i.
Lad det koge nogle minutter, og hak så blandingen fint igen, eller lad den gå gennem kødmaskinen.
Kom det i let sammenpisket æg, raspen, osten, lidt salt og peber i, og rør det til en jævn masse.
Rul dejen meget tyndt ud i et rektangel.
Del dette i 2.
Anbring små mængder fyld med en indbyrdes afstand af 2½ cm. på det ene rektangel.
Læg det andet rektangel over, og pres det godt ned, skær det ud i små kvadratiske puder.
Hvis dette gøres med en klejnespore med bølgeskær, bliver raviolien mere dekorativ.
Fyld en stor gryde med vand, tilsæt lidt salt, og bring vandet i kog.
Kom raviolien i, og lad den simre ved svag varme lige under kogepunktet i ca. 10 minutter.
Server den meget varm i suppetallerkner med tomatsauce på, server parmesan ved siden af.
Tomatsauce:
Steg det meget finthakkede løg sammen med timian og merian i olivenolien, kom melet i, og lad det koge et øjeblik, kom så tomatsaucen i, rør godt rundt, og tilsæt bouillonen.
Rør videre til saucen er jævn, smag til med salt og peber.
Hvis man foretrækker det kan saucen sies og løget fjernes.
|