Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Pâté de campagne (Landpostej)

Pâté de campagne (Landpostej), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

PålægRet : Pålæg - Postej

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :



Ingredienser:
500 g.magert svinekød
500 g.magert kalvekød
500 g.magert kalvelever
3 spsk.hvidvin
2 spsk.cognac
1 fedhvidløg
6 sorte peberkorn
4 enebær
1 knsp.Muskatblomme
100 g.fedt bacon
 salt
1 knsp.Timian
1 kns. merian
1 laurbærblad
 
Opskrift:
Hak svinekødet, kalvekødet og leveren samt det halve af baconen, bland det godt sammen. Knus peberkorn og enebær. Hak hvidløget meget fint. Kom dette og timian, merian og lidt salt (husk at en rigtig fransk postej ikke må være for salt), cognac og vin i det hakkede kød. En ovnfast postejform beklædes med skiver af fedt bacon. Fyld formen op med kødblandingen, anbring et laurbærblad øverst og dæk med mere fedt bacon. Læg låg på postejformen og anbring den i vandbad i ovnen ved middelvarme, lad den stå i ca. 1 time. Tag låget af og lad postejen køle af i formen. Noget af fedtet hældes fra. En postej må aldrig spises, lige når den er lavet, de forskellige smagsingredienser skal have lov til at blande sig fuldstændigt. Den kan opbevares i køleskab og serveres direkte derfra, med flute eller ristet brød, smør, om man ønsker det, og surtsyltede løg og små grønne agurker.

Tips:

Hvis man ikke er i besiddelse af en postejform, kan man bruge en kageform og dække den med aluminumsfolie. Det kan betale sig at anskaffe en rigtig ovnfast postejform, da postejens smag bliver bedre jo oftere man bruger formen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (7 stemmer)

Opskriften er vist 34498 gange,
og udskrevet 1216 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jesper  -  2017-09-29 14:32:15
Kan den fryses ned ubagt?

rasmus  -  2013-06-14 13:01:41
postejens smag bliver bedre når man bruger en glaceret ovnfast postejform oftere?! den fes ikke lige ind... men selve opskriften er god og pateen smager dejligt, mener dog også at der er til mere en 4 portioner i 1,5 kg kød plus det løse...

ugrulf  -  2012-10-02 12:53:03
Hvor mange grader er middelvarme? Og hvorfor skal den stå i vandbad?

  -  2012-03-08 21:54:52
50 gram bacon er ikke nok til at fore min postejform!

p.chris  -  2010-11-24 17:29:17
en ganske udmærket pate brugte alm. bacon og rødvin som var taget hul på

  -  0000-00-00 00:00:00
4 pers er tåbeligt. Jeg brugte den på en buffet og vi var 30. fordoblede iøvrigt alle kryyderier incl salt masser af frisk timian og 200 gr bacon - den blev super. Som forret vil der være til 10-12 pers