Paella valenciana (Risret fra valencia)

Paella valenciana (Risret fra valencia), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Skaldyr - Diverse skaldyr

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :      Red:


Ingredienser:
1 poulard
2 tykke skiver kogt skinke
1 dl.olivenolie
1 løg
2 fedhvidløg
2 blæksprutter
4 jomfruhummer eller krebs
100 g.haricots verts
100 g.afskallede ærter
1 rød eller grøn peberfrugt
1 tsk.paprika
 salt
400 g.ris
2 hakkede tomater
1 knsp.Safran
20 muslinger
 
Opskrift:
Skær poularden i 8 stykker og skinken i smalle strimler. Opvarm olivenolien, og steg poularden og skinken let et øjeblik sammen med det hakkede løg og hvidløg. Tag det op af panden. I den samme olie steges jomfruhummerne og den udskivede blæksprutter et øjeblik, hvorefter de tages op af panden (hvis man bruger krebs, sælges de ofte kogte, i så tilfælde skal de først tilsættes retten i sidste øjeblik). Dernæst tilføjes de vaskede, velafløbne ris steges til risene skinner. Tilsæt haricot verts og ærter, peberfrugten skåret i strimler, paprikaen g lidt salt, rør godt rundt. Læg poularden, skinke og blæksprutte tilbage i panden med de hakkede tomater og safranen, der røres ud med lidt væske, og tilsæt 8 dl. kogende vand. Rør atter godt rundt, og lad det koge stærkt i 5 minutter. Skru ned for varmen, og lad blandingen småsnurre i ca. 25 minutter, indtil den er mør. 5 minutter før retten er færdig tilsættes de skrubbede muslinger og de letstegte jomfruhummer.


karakterer:
Opskriften er vist 29288 gange,
og udskrevet 638 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2010-03-26 10:26:54
Hej, jeg kommer selv fra valencia,jeg vil sige at den opkrift til paella Valenciana er ikke korret..(skinke, løg, ærte )nej nej nej klam ULÆRKKER..

  -  2009-03-04 16:12:49
Mhh.. Jeg har boet i Valencia og denne ret indeholder ikke de ingredienser, som jeg kender fra en traditionel paella valenciana, da den bl.a. indeholder kanin! - skinke er ej noget man normalt har i en paella.

Hammy  -  2008-05-05 03:53:22
Opskriften er vel rigelig "fordansket", når den kaldes for Paella "Valenciana". Hvis man søger en spansk oplevelse, så start med at droppe paprika; erstat dåsetomater med et par friske tomater med masser af smag; og erstat ordinær kogt vand med en god hønsekødsbouillon (risen opsuger smagen fra væsken).

benno  -  0000-00-00 00:00:00
der m,angler blåmuslinger, rigeligt