Chateaubriand, sauce bearnaise

Chateaubriand, sauce bearnaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Chateubriand

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Chateaubriand, sauce bearnaise, billede 4 Chateaubriand, sauce bearnaise, billede 1 Chateaubriand, sauce bearnaise, billede 2 Chateaubriand, sauce bearnaise, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.oksemørbrad
 groft salt
 peber
10 g.smør
 
 Bearnaisesauce:
0.5 dl.bearnaiseessens
0.5 dl.estragoneddike
6 æggeblommer
250 g.smør
 nogle få blade estragon
 salt
 peber
 
100 g.champignon
100 g.grønne ærter
 
Opskrift:
Begynd med saucen da den tager længst tid.

Hæld bearnaiseessens og estragoneddike i en kasserolle, som placeres over et vandbad, hvorefter æggeblommerne piskes i. Fortsæt med at piske, til sovsen er blevet jævn og cremet.

Det klarede smør tilsættes under stadig ompiskning.

Smag sovsen til med estragoneddike, salt og peber.

Til sidst tilsættes finthakket estragon. En bearnaisesauce skal aldrig være rigtig varm, da det kan få den til at skille.



Oksemørbraden bankes ud til en stor bøf. Lad smørret blive gyldent i en stegepande som kan gå i ovnen. Brun kødet på begge sider ca. 1 minut på hver side. Drys med salt og peber. Sæt panden i ovnen ved 225 grader C alm. ovn i 10-12 minutter for medium rød.

Mål efter ca. 10 minutter, med et stege- termometer, kødets centrums- temperatur. Den skal være ca. 55 grader C. Tag chateaubrianden op af panden. Lad kødet hvile utildækket i ca. 10 minutter.
Kødet skæres i skiver på skrå.

Denne ret bør ledsages af pommes frites og grønne ærter og evt. ristede champignons.

Tips:

Er det til 3 eller flere personer bruges det midterste stykke af oksemørbraden, (det tykkeste og bedste stykke) uden at bankes ud. Det brunes af, gerne på en pande som kan gå i ovnen og steger som en steg 20-25 minutter ved 225 grader C.

Hviler ca. 20 minutter inden servering. Kødet skæres i skiver.





karakterer:
Opskriften er vist 63129 gange,
og udskrevet 1046 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-01-23 13:09:39
Det er nok det dyreste stykke kød jeg har prøvet på at tilberede, men hvor var det bare nemt og lækkert når jeg fulgte opskriften, det er godt nok dyrt som jeg skrev men det er alle pengene værd så lækkert ;-)

  -   2013-08-22 21:16:40
Begynd med saucen?? Laver man hjemmerørt bearnaise, skal man altid slutte med saucen! Hav klaret smør klar, hav estragonessensen klar (glem den kunstige bearnaiseessens - det er nemmere blot med skalotteløg og eddike). Når kød og kartofler er færdige, så laver man bearnaisen.

  -   2011-01-29 00:31:20
Prøv med lidt citron ( smag til) i stedet for eddike, det smager meget bedre.

  -   2011-01-23 19:41:26
Det er alt alt for meget eddike, smager af en mellemting mellem rævepis og kattemøg. Brug max 1/3 eddike så bliver det måske godt.

  -   2010-09-11 20:19:05
Lavede kun Bearnaisesaucen fra denne opskrift, og den er ALT for sur når man bruger lige så meget eddike som Bearnaiseessens, halvdelen er mere end rigeligt. Den var næsten ikke til at spise og som sagt er der jo ikke rigtig så meget man kan gøre ved det når saucen først er lavet.

  -   2010-01-24 08:38:20
Synes sovsen smagte meget af eddike. Er det 250 g klaret smør, eller skal de 250 g klares? Jeg brugte 250 g klaret smør og det var fint.