Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Canard á l’orange (And med appelsin)

Canard á l’orange (And med appelsin), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svømmefugle - Vildand - Vildænder

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :



Ingredienser:
2 vildænder
 peber
 salt
 løg
 gulerod
3 appelsiner
1 citron
1 spsk.sukker
1 spsk.vineddike
3 dl.sauce (se opskriften nedenfor)
2 spsk.appelsincuracao
1 spsk.ribsgele
1 glastør hvidvin
60 g.smør
 
 Spansk sauce:
0.5 løg
0.5 porre
1 kvistpersille
1 stilkbladselleri
30 g.smør
1 spsk.tomatpure
2 dl.tør hvidvin
4 dl.oksebouillon
30 g.hvedemel
 
Opskrift:
Begynd med at tilberede den spanske sauce.
Kog vin og bouillon sammen, og kog det ind til det halve. Steg løg, porre, persille, selleri og gulerod i smørret, tilsæt melet og lad det tage farve. Tilsæt tomatpureen og den indkogte væske, og lad saucen simre i 10 minutter. Si saucen men pres ikke grønsagerne gennem sien. Smag til med salt og peber.

Drys salt og peber indvendig i ænderne, og læg et løg inden i hver. Brun ænderne i lidt smør sammen med et løg og en lille gulerod, dryp dem hyppigt. Små vildænder skal have ca. 45 minutter - kødet på brystet skal være lyserødt.

Skræl citronen og 2 af appelsinerne tyndt, hak skallen, og sæt den i blød i kogende vand i 10 minutter, skyl den. Pres de 2 pillede appelsiner. Smelt sukkeret, til det er let gyldent, tilsæt vineddiken og appelsinsaften, og lad det koge stille ind til det halve. Tilsæt den spanske sauce, og lad det simre et par minutter. Tilsæt de hakkede skaller.

Anbring ænderne på et varmt fad. Kog stegegryden af med vinen, lad den koge i ca. 10 minutter, skum den for fedt. Si dette, og hæld det i saucen, til sidst tilsættes curacao og ribsgele.

Skær den sidste appelsin i tynde skiver, dryp dem med curacao, og anbring dem ovenpå ænderne. Hæld lidt af saucen på serveringsfadet, og server resten ved siden af.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 24659 gange,
og udskrevet 532 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu