Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Calamares en su tinta (Blæksprutte i eget blæk)

Calamares en su tinta (Blæksprutte i eget blæk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bløddyr - Blæksprutte

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.blæksprutte
1 stort løg
2-3 fedhvidløg
2 spsk.oliven
2 tomater
1 spsk.hakket persille
1 dl.hvidvin
 salt
 peber
1-2 spsk.rasp
 
Opskrift:
Rens blæksprutten ved at skære hovedet og fangarmene af. Vend vrangen ud af kroppen, og fjern skjoldet, hold blæksækkene for sig selv. Vask kroppen ud- og indvendig, vask ligeledes fangarmene under rindende vand. Skær kroppen i ringe eller strimler, og skær fangarmene i mindre stykker.

Varm olivenolien, og steg det hakkede løg og hvidløg og de flåede skiveskårne tomater. Efter et par minutters forløb tilsættes blæksprutten, vin, lidt vand, persille, salt og peber. Læg låg på gryden, og lad retten simre stille i ca. 25 minutter til den er færdigkogt. Så tilsættes blækket fra blæksækkene (spanske blæksprutter indeholder mere blæk end blæksprutter fanget i nordsøen), rør godt og jævn saucen med fin rasp.

Server fingerstykker, smørristede stykker franskbrød og/eller safranris, dvs. ris kogt i vand med salt og en knsp. Safran som løskogte ris.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (4 stemmer)

Opskriften er vist 12816 gange,
og udskrevet 205 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu