Krondyrkøllesteg (udbenet)600 g. Krondyrkøllesteg (udbenet)
Brombærsky: Brombærsky:
200
g.
brombær, frost200 g. brombær, frost
100
g.
hakkede skalotteløg100 g. hakkede skalotteløg
1
dl.
god rødvin1 dl. god rødvin
olie olie
1
dl.
sky fra dyret eller vildt-fond1 dl. sky fra dyret eller vildt-fond
100
g.
smør100 g. smør
Opskrift:
Krondyrkøllen brunes godt af på en pande og steges færdig i ovnen med lidt vand ved 200 grader C. i ca 1 time.
Skalotteløg og brombær svitses i lidt olie. Rødvin tilsættes, og det koges godt ned. Vildtfond/stegesky tilsættes, og det koges endnu en gang ned. Til sidst sigtes det og piskes op med smør.
Retten kan serveres med grøntsager efter egen smag, men kokken foreslår de danske rodfrugter.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(15 stemmer)
Opskriften er vist 48484 gange, og udskrevet 1441 gange.
Kommentarer
Beth - 2020-09-29 14:21:11 Både kød og brombærsky smagte vidunderligt. Nemt at lave.
Karsten - 2016-03-24 18:22:45 Lidt kedelig uden krydderier
- 2008-12-27 14:59:05 Brun stegen på en pande og læg den i et ildfast fad. Smør stegen med en blanding af olie, enebær og hvidløg. Sæt køllen i en 160° forvarmet ovn og steg ca. 1 time (kernetemperatur 65°). Køllen skal hvile tildækket i ca. 25 min. før udskæring
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider