Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kanin, stegt i gryde, med sennep

Kanin, stegt i gryde, med sennep, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gnavere - Kanin

Ukendt oprindelseslandKilde : Kaninbjerget.dk

Indsendt :


Kanin, stegt i gryde, med sennep, billede 4 Kanin, stegt i gryde, med sennep, billede 1 Kanin, stegt i gryde, med sennep, billede 2 Kanin, stegt i gryde, med sennep, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.kanin
100 g.dijonsennep
 
150 g.letsaltet flæsk (uden svær og ben)
 
6 chalotteløg
2 fedhvidløg
75 g.smør
 
2.5 dl.tør hvidvin
 krydderurtebuket ( persille laurbærblad og timian)
 salt
 peber
 
1 dl.piskefløde
0.5 citron saften heraf
 
 Endvidere:
250 g.champignon
30 g.smør
 
Opskrift:
Kaniner købes flåede og rensede. Skær hovedet af og kasser det. Skær lårene og forbenene af og del ryggen i 4 dele på tværs. Kaninen er nu delt i 8 stykker.
Krydr kaninstykkerne med salt og peber og smør dem godt ind i dijonsenneppen.

Skær flæsket i små terninger. Pil løgene og hak dem groft.
Brun flæsketerningerne i en tykbundet gryde. Tag dem op med en hulske og smelt smørret i fedtet.

Svits de hakkede løg og de hele, pillede hvidløgsfed heri. Brun derefter kaninstykkerne. Kort, ellers bliver senneppen bitter.

Tilsæt hvidvinen og krydderurtebuketten og lad retten stå ved svag varme under låg, til kødet er mørt, ca. 50 minutter.

Skær rod skiven af champignonerne. Skyl dem kort, tør dem og skær dem i skiver.

Svits champignonskiverne i smørret på en pande og stil dem til side.

Tag kaninkødet op med en hulske, læg det i et halv dybt fad og dæk med stanniol, så kødet holder sig varmt.

Si skyen op i en gryde. Tilsæt piskefløden og lad den koge lidt ind. Tilsæt champignonskiverne og flæsketerningerne og smag til med salt og peber. Pisk citronsaften i.

Hæld saucen over kaninkødet og server straks.

Tips:

Saucen kan jævnes med lidt maizena mel. Serveret med pillekartofler eller ris. Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 24400 gange,
og udskrevet 347 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Zenna  -  2018-09-06 14:37:35
Hvor længe kan kanin holde sig, i køleskabet??