Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Afrikanske dildfrikadeller

Afrikanske dildfrikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Afrika

AfrikaIndsendt af : Nadia

Indsendt :


Afrikanske dildfrikadeller, billede 4 Afrikanske dildfrikadeller, billede 1 Afrikanske dildfrikadeller, billede 2 Afrikanske dildfrikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
2 tsk. Spidskommen, hel
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Hak løg, hvidløg og dild groft.

Bland alle ingredienserne sammen, på nær de hakkede tomater. Form frikadellerne, og steg dem i olie, (gerne en god oliven olie). De skal gennemsteges!

Når de vendes første gang, hældes de hakket tomater hen over, og frikadellerne steger videre til de er færdige.

De hakket tomater har nu taget god smag, og udgør sig som sauce.

Server med Jasmin eller basmati ris.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (244 stemmer)

Opskriften er vist 196133 gange,
og udskrevet 5753 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10330 (2459 kcal)
KJ pr. Pers. 2582 (614 kcal)
Vægt ialt 2440 gram
Vægt pr. Pers. 610 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 423 KJ (100 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 13.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Susanne  -  2016-05-29 11:53:29
Virkelig gode. Jeg brugte dog et par spsk fulde tørret dild da jeg ikke havde frisk, og 2 dåser tomater. De kan helt klart anbefales.

Sanne  -  2016-04-30 16:35:09
FREMRAGENDE opskrift!!!! Hele familien var ellevilde. Tak for den! Den kommer jeg til at lave igen og igen. De er ligeså gode kolde i en sandwich,og kan klart anbefales til madpakken.

Khaleesi  -  2014-08-23 13:09:47
Lækker, let opskrift. Brug løg efter behag, de 400 g er nok lidt rigeligt til de fleste, som folk skriver.

Louise  -  2014-03-12 10:13:48
Super lækre. Var lidt skeptisk, men tænkte nu prøver jeg at lave dem for at prøve noget nyt.. :) Og de var et kæmpe hit. Sønnen på et år spiste løs af dem (lige før det var bedre end boller i karry). Og vores datter på knap 4 som lige for tiden nægter at spise noget nyt, spiste dem. Jeg lavede af 400 g. fars, og tilsatte 1 æg og en smule mel for at få det til at hænge bedre sammen. Lavede en kold "salat" af bulgur, fintskåret bladselleri, rød peberfrugt og ærter til.. Mums.. Kan varmt anbefales..

Esben  -  2013-06-04 06:00:18
Super nem og velsmagende ret - selv til hverdagsmad, da det ikke tager den store tid at lave. Topkarakter hefra!

J. Paaby  -  2012-04-10 19:55:20
Jeg har lige lavet kødbollerne. Jeg lyttede til de andre som har skrevet her inde og brugte kun et stor løg som jeg hakket fint til 650 gram kød, og brugte 2 æg og lidt mel,brugte kun 2 fed men kunne godt have brugt flere men det smagte godt alligevel. Jeg havde desværre ikke flået tomater som jeg havde troet men brugte en Knorr Bretange sovs som jeg lavet ved siden af til risene. Det smagte rigtig godt, og var dejlig anderledes ind det vi plejer at få.

mig  -  2012-03-26 17:46:20
Det er ikke frikadeller xD Det er kødboller.. just saying

millo1dk  -  2012-02-18 17:46:57
jeg blander oksekødet med halv svinekød, det bliver et fantastisk resultat, de bliver så gode.

  -  2011-11-14 19:05:01
Første gang, fulgte jeg opskriften, anden gang lod jeg være med at putte så meget løg i, tror jeg nøjes med lidt over 1. Men ellers rigtig god ret ;)

Leif  -  2011-11-10 21:00:38
Super lækkert, kom selv et chilipeber og et mellemstort rødløg i. stegte dem bare på panden uden de hakkede tomater. Prøv at stege nogle brune champignoner i lidt olie, og server dem som tilbehør.

Sascha  -  2011-02-25 19:54:07
Dufter og ser dejlig ud. Kom et æg i for at holde farsen sammen, det var ikke helt nok så jeg anbefaler man kommer 2 i og måske lidt mel. Smager dejligt dog, anderledes smage man ikke er vant til!

  -  2010-11-14 18:40:06
GODE TING: have ingen dild så jeg brugte timian :) kan klart anbefales. DÅLIGE TING: mangler nået til at holde farsen sammen.

Kim D  -  2010-10-10 19:13:14
Super lækker ret, spændende med noget exotisk. Godt med noget andet end de normale hakke drenge;-)

Vibeke  -  2010-08-23 21:15:52
Juhuuu!! En HERLIG ret! Havde hele børnehaven til fødselsdag, og alle både børn og pædagoger var vilde med dem. Jeg tilsatte lidt chilli i "voksen" udgaven - det kan klart anbefales. 10 med pil opad herfra!

ditteFeen  -  2010-06-21 19:10:56
jeg havde ikke noget dild men de smagte også fantastisk uden! megamums :) endda både til ris og spaghetti :)

Los Globos  -  2010-06-16 17:59:34
Ja, det kunne have smagt bedre, vil jeg sige. Men okay.

Susanne  -  2010-04-14 18:00:15
Virkelig lækker ret, vi plejer at tilsætte lidt stegte grønsager, det er super lækkert, 10 herfra!!

Stuuf  -  2009-11-11 18:13:21
Der ALT for meget løg til så lidt kød, det jo ikke til at forme frikadellerne med alt den løg :( brug MAX 200 gram til 500-600 gram oksekød. Og snit det meget fint.!

Signe  -  2009-07-16 14:51:01
Hvor er de GODE! kæmpe succes i hele familien... Også gode i pitabrød med friske grønsager. Vinder ret! 12 tal herfra.

Bettina  -  2009-05-05 14:17:50
Smager fantastisk. En stor succes hos hele familien. Skal helt klart laves igen - snart ;o)

lotte  -  2009-04-29 17:14:17
12!! super lækkert!! også for en kræsen dreng på 2:)

Mette  -  2009-02-16 14:29:43
En rigtig god ret med massere af smag. lækkert!

stina  -  2009-01-05 19:02:28
hmmm jeg syndes ikke den der tomat sovs hverken ser ud som på billedet eller smager særlig lækkert..den smager bare af tomat...hvad har jeg gjort galt????

Merete  -  2008-10-07 11:16:40
Kan jeg bruge andet end spidskommen? da jeg ikke kan lide smagen? Merete.

  -  2008-04-26 16:16:28
Det smagte ok. Ikke en vinderret, men ok.

Sim  -  2007-08-18 21:34:02
Hold da op hvor er de gode. Alle gæsterne var begejstret

ReX  -  0000-00-00 00:00:00
Det er bare de bedste frikadeller, jeg nogensinde har smagt! Uhm, de har en hel speciel smag med alle de krydderier. Tak for en opskrift på frikadeller uden æg! <3 Yndlings smag 4vildt

Lars  -  0000-00-00 00:00:00
den smager bare deligt.... Jeg brugte 400 gram kød og det kan klart anbefales. Go fornøjelse

camilla  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig rigtig god opskrift, dejen hænger dog meget bedre sammen hvis der kommer 2 æg og lidt mel i

Claudia  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk dejlig variant til normale hakkebøffer. Kan klart anbefales. Også gode kolde til madpakken.

Maria  -  0000-00-00 00:00:00
dejlig mad, der klart kan anbefales ;O) jeg brugte dog kun 1 1/2 løg og det var RIGELIGT..

Chili13  -  0000-00-00 00:00:00
Det lyder rigtig lækkert!