Strudsesteaks med Druesauce

Strudsesteaks med Druesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Struds - Strudsesteak

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 strudsesteaks á 150 g
 smør til bruning
 salt
 peber
 evt. lidt bredbladet persille til pynt
 
 Sauce:
1 finthakket skalotteløg
15 g.smør
1 spsk.hvidvinseddike
1 dl.madeira eller portvin(kan erstattes med bouillon)
2.5 dl.god hønsefond el. bouillon
1 spsk.majsstivelse udrørt med 2 spsk. koldt vand
100 g.halverede og udstenede blå druer
100 g.halverede og udstenede grønne druer
 salt
 peber
50 g.smør i tern
 
 Kartoffelgratin:
 (beregn 1-1.5 time i ovnen)
1500 g.kartofler
150 g.Boursin eller anden hvidløgs-krydder-urteost
2.5 dl.mælk
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
Rør hvidløgsosten blød med mælk.
Læg kartoflerne i et smurt ovnfast fad og hæld osteblandingen over.
Dæk fadet med alufolie og stil det i ovnen ved 200 C i 45 min.
Fjern folien og lad fadet stå i ovnen til kartoflerne er møre og overfladen gyldenbrun.

Til saucen, som kan gøres parat i god tid, sauteres skalotteløg i fedtstof et par min.
Tilsæt hvidvinseddike og madeira og kog ned til 2/3.
Tilsæt bouillon og jævn med majsstivelse. Kom druerne i saucen og kog den igennem.
Smag til med salt og peber.
Pisk smørret i saucen lige før servering.
Dup strudsesteak’sene tørre med køkkenrulle.
Drys med salt og peber.

Brun steak’sene i fedtstof på panden i 4-5 min. på hver side, afhængig af tykkelse og hvor rødt, man ønsker kødet (må IKKE gennemsteges)





karakterer:
Opskriften er vist 6332 gange,
og udskrevet 201 gange.

Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu