Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Stegt kyllingebryst med æbler og bacon

Stegt kyllingebryst med æbler og bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Stegt kyllingebryst med æbler og bacon, billede 4 Stegt kyllingebryst med æbler og bacon, billede 1 Stegt kyllingebryst med æbler og bacon, billede 2 Stegt kyllingebryst med æbler og bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
1 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Timian, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
600 gram Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
evt. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1000 gram Kartofler nye
   
Opskrift:
Snit kyllingebrysterne to gange på tværs og kom æblebåde i de to lommer. Pak hvert bryst ind i bacon. Krydr med salt, peber og timian samt knust hvidløg, læg dem i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen ca. 30-40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Smøret smeltes i en gryde, mel tilsættes og røres godt sammen. Væden fra kyllingen og fløde tilsættes lidt efter lidt under omrøring, smag til med dijonsennep. Tilsæt hakket persille til sidst.

Spidskålen halveres på langs og stokken skæres fra. kålen blancheres i spildkogende let saltet vand i 4-5 minutter. læg kålen i et dørslag og lad den dryppe af. Smelt evt. lidt smør i gryden og vend kålen heri.

Kyllingebrysterne anrettes på letkogt savoykål eller spidskål og saucen hældes ved.

Server med små nye kartofler eller pilekartofler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (47 stemmer)

Opskriften er vist 125198 gange,
og udskrevet 6393 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 17186 (4091 kcal)
KJ pr. Pers. 4296 (1022 kcal)
Vægt ialt 3079 gram
Vægt pr. Pers. 769 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 558 KJ (132 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 8.4 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

smukke  -  2016-07-13 13:29:26
en nem og rigtig velsmagende ret, også med "sygekassefløde" som jeg brugte. Brasede kartofler smager også godt hertil. Må jeg benytte lejligheden til at brokke mig: kyllinger har ikke bryster - de har brystfileter. Skal vi ikke passe lidt på vort sprog ?

Sonja O  -  2010-11-25 09:27:44
En lækker ret, som kan laves i forvejen og sættes i ovnen før servering. Jeg brunede brysterne, og lavede bagefter sovsen. Ovnstegte kartofler smager godt til.

Anna  -  2010-05-28 13:23:27
Superlækker ret, nem at tilberede.

vita  -  2009-06-09 12:48:31
findes ikke bedre og nem at lave

Heidi=)  -  2009-05-19 11:46:16
MUMSS.... Sikke da en god opskrift. Brugte madlavningsfløde og tørret hvidløg. Som ham der hjemme sagde... Det må du da gerne lave igen en anden dag..... HI HI

Lillian  -  2008-11-16 07:18:35
Rigtig god opskrift, har brugt den flere gange

Tanja Andersen  -  2008-10-19 13:29:40
Kyllingen bliver rigtig mør og let.. Super lækkert, kan varmt anbefales

Stella  -  2008-09-01 19:44:13
Jeg sidder med opskriften, som er printet ud for få dage siden og deri er der brugt mælk til saucen. Det er en fantastisk god ret, nem at lave og saucen smager så godt også med mælk.

Christina  -  2007-11-18 18:35:16
Det er en rigtig lækker ret, og nem at lave. Min mormor og min onkel kunne i hvert fald godt lide den...

Janne  -  2007-07-25 10:40:56
Super lækker ret - sovsen er virkelig mums, selvom jeg kun brugte 15% madlavningsfløde!

Edith Jensen  -  0000-00-00 00:00:00
En ny og god måde, at tilberede kylling på . Retten kan varmt anbefales. Jeg brugte maisenas cremfrine fløde, der er kun 15% fedt i, men smager ganske udmærket