Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grillede hamburger

Grillede hamburger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Grillede hamburger, billede 4 Grillede hamburger, billede 1 Grillede hamburger, billede 2 Grillede hamburger, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Worcestershiresauce
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
6 Burgerboller 1 pakke hamburgerboller vejer gerne 330 og indeholder 6 stk.
1 bolle vejer så 55 gram.
   
200 gram Iceberg, salat 1 hoved iceberg vejer ca 600 gram.
2 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 dl. Miracle wip 51 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Drueagurk. syltet 1 syltet drueagurk vejer ca. 60 gram, og 1 dl. hakket drueagurk vejer ca. 80 gram.
6 spsk. Sennep. brun. færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
6 spsk. Tomatketchup 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
   
Opskrift:
Løget hakkes fint og hvidløget presses. Løg, hvidløg og worchestershire sauce tilsættes oksekødet. Det krydres med salt og peber efter behag. Lad det trække 30 minutter i køleskabet. Lad det herefter hvile udenfor køleskab i 20 minutter.

Kødet formes i 6 bøffer, der steges på grillen. De skal cirka have 20 min, ialt. (skal være godt brune).

Kort før bøfferne er færdige på grillen, flækkes burgerbollerne og ristes ligeledes på grillen (på begge sider).

Når bollerne er ristet, tages de af grillen og smøres med miracelwhip. Der lægges et enkelt iceberg salatblad på bollen, herefter lægges bøffen på salatbladet, der kommes en skive tomat ovenpå, de syltede hakkede agurker kommes på og der kommes sennep og ketchup på. Burgeren klappes sammen og den perfekte burger er lige til at spise.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 56863 gange,
og udskrevet 849 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14967 (3563 kcal)
KJ pr. Pers. 3741 (890 kcal)
Vægt ialt 2240 gram
Vægt pr. Pers. 560 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 668 KJ (159 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 8.4 gram
Kulhydrat 13.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu