Negley Farsons Wild Pheasant (Vild fasan)

Negley Farsons Wild Pheasant (Vild fasan), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt af : Ham Selv

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 smukke fasaner
7.5 dl.piskefløde
2 spsk.ribsgele
1 lille citron, Saften heraf
1 spsk.Roquefortost
 Salt
 peber
 
 Stegning:
 Smør
 
Opskrift:
Del fasanerne i halve og steg dem i en jerngryde. Når de er godt brune på begge sider tilsættes fløden. Det kan ikke nytte at spare her, og det skal være piskefløde. Når fløden koger tilføjes ribsgele.

Herefter simrer fuglene i ca. 35 min. Når de er møre, tages de op og anrettes på et fad, der holdes varmt. Sovsen skummes derefter for fedt (for at undgå den lidt vamle smag, smørfedtet kan give).

Sovsen koges ind til det halve – så sørg for at der er rigeligt til at starte med. Herefter smages til med Roquefortost, ribsgele og citronsaft samt salt og peber fra mølle. Hæld sovsen over fuglene og server med f.eks. Souffle aux Pommes du Terre (se denne)

Tips:

Negley foretrak en Châteauneuf-du-Pape rouge til sine fasaner – en majestætisk vin med dyb, rubinrød farve, en krydret næsten urteagtig aroma og en rig, varm smag. En Château Petrus fra Pomerol kan dog også gå til denne ret – specielt på grund af den meget lerholdige jord som druerne vokser på. Nogle vil dog mene at Petrus har en lidt for sveskeagtig undertone.

karakterer:
Opskriften er vist 14318 gange,
og udskrevet 299 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-27 10:34:49
Jeg vil også foretrække Châteneuf-du-Pape. Petrus er sur...lige som rønnebærrene. Har endnu ikke prøvet opskriften, men tænderne er begyndt at løbe i mundvand.

  -   2008-10-16 16:11:35
Når fasanen skal brunes og steges kan man bruge bacon tern i stedet for smør. Når fasanen er stegt tages den op. stegeskyen drysses med mel. Dette står til det synker til bunds, hvorefter det piskes... Dette giver den perfekte vildt smag.. synes vi.