Florentinsk rejeroulade

Florentinsk rejeroulade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Malene Andersen

Indsendt :      Red:

Florentinsk rejeroulade, billede 4 Florentinsk rejeroulade, billede 1 Florentinsk rejeroulade, billede 2 Florentinsk rejeroulade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Helbladet spinat, dybfrost
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
3 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
   
  Fyld:
1 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Mayonnaise 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
2 spsk. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
200 gram Rejer uden skal, kogte
   
  Tilbehør:
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
Opskrift:
Start med rouladen, som bages i god tid, da den skal have tid til at køle af.

Bag smør og mel sammen i en gryde. Spæd med mælk og fløde under stadig piskning og lad det koge sammen et par minutter. Tag gryden af varmen. Pres al væde fra den optøede spinat og hak den fint med kniv inden den røres i gryden sammen med æggeblommer, bagepulver og urtesalt. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i blandingen. Fordel dejmassen på velsmurt bagepapir i bradepanden (ca. 30x40 cm) og bag rouladebunden ved 200 grader C. alm. ovn i 20-25 min.

Løft bagepapiret med den bagte bund ud af bradepanden og lad den afkøle under fugtigt klæde.


Rør cremefraiche og mayonnaise sammen og fordel det på bunden. Drys med fintklippet dild og purløg. Hak de fleste af rejerne groft - gem nogle stykker til pynt - og fordel de hakkede rejer på bunden. Rul bunden sammen til en roulade fra den brede side, pak den i plastfolie og sæt den i køleskab i et par timer.

Skær enderne af rouladen og skær den så i skiver (beregn 2 skiver pr person) og pynt med de hele rejer, citron og grønt.

Tips:

Man kan eventuelt lave lidt ekstra dressing til at stille i en skål på bordet.


karakterer:
Opskriften er vist 187960 gange,
og udskrevet 6379 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (106 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9840 (2342 kcal)
KJ pr. Pers. 1230 (292 kcal)
Vægt ialt 1126 gram
Vægt pr. Pers. 140 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 873 KJ (207 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 17.7 gram
Kulhydrat 6.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Kit Lennert  -  2013-01-01 23:26:37
Den er super god. Lavede den dagen før, med succes.

Lea  -  2012-11-02 07:05:03
Kan den laves dagen før eller bliver den så smattet?

  -  2011-12-21 16:43:07
Mums den er god og nem at lave.

Dorthe  -  2010-04-15 10:25:25
Meget lækker. Skal lave denne til mit barnebarn til konfirmationen til 50 personer

  -  2010-03-08 16:02:54
mmmmmmh jeg eeeelsker florentinsk rejeroulade MUMS <3 <3

Trineio  -  2008-05-16 19:59:04
Utroligt lækkert.. Heh.. Ret nem at lave, noget børn godt kan være med til at lave.. Virkelig velsmagende :)

dorte s  -  2007-03-18 09:43:14
man kan tage laks og bytte ud med nogle af rejerne og lave en dressing af crem fraich ,salt. peber. og en glas caviar af de røde

Anne Marie Hansen  -  2007-03-14 21:44:03
Meget let og lækker