Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Nøddestegt perlehøne

Nøddestegt perlehøne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Perlehøne - Perlehøns - Perlehøne hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 kg.perlehøne
100 g.fetaost
0.5 dl.Hakket purløg
0.5 hakket skalotteløg
1 æggeblomme
 
 sauce:
100 g.blandede nødder f.eks. paranødder, cashewnødder, hasselnødder, mandler eller lign.
1 skalotteløg
50 g.orange tranebær
2 dl.tranebær juice
1 spsk.Akaciehonning
3 dl.perlehønefond ( hønsefond kan bruges)
20 g.smør
 
 Polenta:
80 g.dadler u/ sten
2.5 dl.perlehønefond
80 g.majsgryn(skal være gryn)
30 g.smør
100 g.rensede sølvbede
50 g.orange tranebær
 


Opskrift:

Perlehøne skylles og tørres brysterne skæres fra og befries for skind, lårene skæres fra og udbenes.

Brysterne paneres i æg og hakkede nødder lægges til side.Lårene bankes let. Fetaost smuldres og røres med æggeblomme, hakket purløg og finthakket skalotteløg, Lårene lægges på et stykke smurt bagepapir og ostefyldet lægges derpå og rulles stramt i bagepapiret til en fast pølse, og lukkes tæt. Lægges i bradepande med fond i bunden og stilles i ovnen ved 200 C* i ca. 45 min.

Sauce:
Tranebær og skalotter sauteres af og koges ned med tranebærjuice til en 1/3 del tilsættes fond og koges ned , smages til med akaciehonning og salt og peber. Piskes med koldt smør lige før servering

Polenta:
Dadler hakkes groft og sauteres af i tykbundet gryde i lidt olie fond hældes på og bringes i kog, majsgryn tilsættes og bages godt igennem. Polentaen tages fra varmen og røres med smørret fyldes på formen og bages i ovn i ca. 12 min ved 200 C*

Tranebær:
sukker og vand koges til tyk sirup og tranebær tilsættes trækker en time og servers kolde

Brysterne steges gyldne på pande og lårrullen steges sprød på skind siden serveres med sølvbeden der bliver sauteret i smør og krydres med salt og peber, bagt polenta, tranebærsaucen pisket med smør og pyntes med de karamelliserede tranebær.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (5 stemmer)

Opskriften er vist 10449 gange,
og udskrevet 216 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Ole Truelsen  -  0000-00-00 00:00:00
Vi var 4 voksne med en perlehøne på lidt over 1 kg. - Det er den bedste hønseret som jeg nogensinde har fået. Især tranebærsaucen var fantastisk.