Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Grydekogning af pølser

Grydekogning af pølser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Blandet kød - Pølser

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 pølser
 vand til kogning
1 tsk.eddike
 


Opskrift:
Der stikkes (prikkes med en gaffel) huller i skindet på pølserne, for at det ikke skal revne. Kom pølserne i en gryde med lunkent vand. Tilsæt eddiken. Vandet med pølserne bringes i kog, og der koges i ca. 3 min. Kogetiden afhænger af pølsernes tykkelse og type. Pølserne er færdige, når de ikke mere er rosa i midten. Stik en kødnål ind i midten, hold den der i 30 sekunder. Hvis kødnålen føles varm, er pølsen færdig.

Tips:

Rå pølser: sprækker, hvis de tilberedes for hurtigt og bliver tørre, hvis de ikke dryppes godt. Hvis pølserne er gamle smager de harsk og surt.

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (55 stemmer)

Opskriften er vist 210710 gange,
og udskrevet 371 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Pølsemanden  -  2020-01-26 19:29:45
Pølser, kogte såvel som stegte, skal tilberedes med omhyggelighed, hvis de skal smage som pølsemandens :-) I gryde eller kasserolle af passende størrelse fyldes en ¾ med vand Et løg deles i fire stykker tilsættes vandet Kogevandet bringes til kogepunktet (100°C) således, at vand og kogegrej steriliseres Når løgene lægger sig på bunden, slukkes der for komfuret, lidt bouillon-ekstrakt, og en spsk. salateddike tilsættes,- og pølserne kommes i (hvorved de også pasteuriseres) Kogevandets temperatur daler imod ca. 70, mens pølserne varmes op... Pølser springer, hvis de vedholdende koges i over 78°, så på mit komfur sættes elementet til styrke 1.6, hvilket holder temperaturen mellem 72° og 76° (Afbenyttelse af et thermometer anbefales) I denne lage kan pølserne holdes varme så længe man lyster,- jo længere, des fyldigere bliver smagen,- det siges at pølserne, der sælges på Yankee Stadion, svømmer i det samme vand igennem hele sesonnen, og dem man spiser nær finalen er de absolut mest velsmagende...

  -  2019-09-02 18:56:34
i en trykkoger går det endnu hurtigere ;)

Karoline  -  2015-12-01 19:08:55
KOGE!? Pølser skal ikke koge. Hvis du varmer vand, øl, bouillon, løg og evt lidt smør op til lige under kogepunktet, passer det. Put pølserne i til de flyder. Samme temperatur, som hvis du skal pochere et æg. Jeg har arbejdet i en gammel grillbar, som desværre er revet ned nu. Jeg ved, hvad jeg taler om.

  -  2015-03-04 08:45:08
Kyl en halv øl i vandet, inden kogningen, og drik resten, medens pølserne koger. Der skal selvfølgelig også et løg i og eventuelt en grøntsags boullionterning i.Så får du garanteret sprødt skind. Hilsen Jørn.

Benny   -  2012-12-17 14:59:47
Jeg smider dem i koldt vand, sætter dem til og koge, og når vandet begynder og koge tager jeg dem af

max  -  2012-01-12 18:40:35
det værste jeg længe har læst du skal bruge en stor gryde kom 2-3 liter vand 1 løg eddike 2dc, 2 dc øl. en hønse terining bring det i kog lad det koge i 20 min og kom pølser i gryden skrug ned for varmen og tag dem op efter 15-20 min welbekomen pølsemand

AnneMette  -  2012-01-01 19:01:36
Jeg bruger en boullion terning.

Nanna  -  2011-11-06 23:59:27
Det er jo en hel videnskab at koge pøler.. :-O

christian  -  2011-03-20 23:08:22
Kom salt og hele peberkorn (en 5-10 stykker), 1 øl, 1 spiseskefuld rigtig smør, 1 sjat eddike, 2-3 løg og en okseboullion terning i vandet. Kog det hele op og sluk for varmen, put da pølserne i vandet og lad dem ligge i 1 time eller 2. Så varmes vandet op til 80 grader inden servering,(brug et stege termometer) så sprækker pølserne ikke. det smager lækkert :-)

  -  2010-01-31 16:20:29
Jeg koger altid de røde drenge sammen med 1 øl og 1/2 løg. Det giver perfekt smag og sprødhed.

Rasmus  -  2009-12-02 13:03:38
Hvorfor må pølsen ikke sprække? Mange inkl. mig selv foretrækker at pølsen sprækker. Undgå helst eddike.. man skal vidst være mere en rutineret for at få det til at smage godt :)

Annette  -  0000-00-00 00:00:00
Man kunne også bare koge vandet, og når det koger tage det af kogepladen og putte pølserne i så sprækker de ikke..... smiler

Carsten  -  0000-00-00 00:00:00
En god idé er at koge vandet og så tilsætte, og udrøre grundigt, en slat eddike, to spsk. brun farin og 2-3 tsk. god, stærk sennep. Sådan har jeg lært det af en pølsemand...

Lene  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg synes pølserne kommer til at smage surt af eddiken.. Man undgår også at pølserne sprækker hvis man varmer dem lige ved kogepunktet, i stedet for at vandet koger helt