Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Solbærkage, Margits

Solbærkage, Margits, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Solbærkage, Margits, billede 4 Solbærkage, Margits, billede 1 Solbærkage, Margits, billede 2 Solbærkage, Margits, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

160 gram Solbær, friske 1 dl. ribbede solbær vejer ca. 50 gram.
   
  Glasur:
1 dl. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smelt fedtstoffet og lad det køle af. Rør æg, sukker, hvedemel og fedtstoffet sammen. NB! pisk ikke.

Fordel dejen i en smurt raspdrysset form ca. 22 cm i diameter. Fordel solbærrene henover.

Bag kagen nederst i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter.

Fordel glasuren over kagen inden servering.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 17122 gange,
og udskrevet 263 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10154 (2417 kcal)
KJ pr. Pers. 846 (201 kcal)
Vægt ialt 840 gram
Vægt pr. Pers. 70 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1208 KJ (287 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 10.3 gram
Kulhydrat 44.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Ulla  -  2007-06-12 12:27:12
En rigtig god sommerkage :-) Jeg har bagt den masser af gange - dog aldrig med solbær! Man kan bruge hvad man bedst kan lide, rabarber, jordbær, hindbær....... Gerne frosne bær, som ikke behøver optøes først. Kagen bør opbevares i køleskab og smager faktisk rigtig godt, kold.