Hvid chokolademousse med solbærsauce

Hvid chokolademousse med solbærsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.hvid chokolade i plade
2 æg
1 Husblas, blade udblødt
2 dl.piskefløde
 
 Solbærsauce:
100 g.friske solbær
0.5 dl.vand
40 g.sukker afhængig af bærrenes sødme
 
Opskrift:
Smelt chokoladen helt over vandbad for svag varme. Stil til side.

Pisk æggene over vandbadet, til massen er tyk, varm og luftig, og riset danner spor, ca. 10 minutter i alt.

Tilsæt den smeltede chokolade, og pisk videre, til massen har en ensartet konsistens. Pisk videre i koldt vandbad, så det er let afkølet, inden den stiftpiskede fløde vendes i.

Fordel moussen i 4 portionsskåle, og stil dem koldt, til moussen er stivnet, ca. 3-4 timer.


Til solbærsaucen koges bær op med vandet, til bærrene er udkogte, sukkeret tilsættes og koger med, til det er smeltet. Si saucen, og afkøl helt.

Ved serveringen hældes et tyndt lag solbærsauce over moussen.

Tips:

Det er vigtigt at anvende rigtig hvid chokolade i plader eller som brud. De små overtrækspastiller indeholder for meget fedtstof til, at cremen holder sig samlet.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hvid Chokolademousse

karakterer:
Opskriften er vist 16456 gange,
og udskrevet 329 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-12-13 15:52:07
Hvornår er det lige, at husblassen skal bruges?

  -   2008-03-22 19:34:45
NB!!!! Det er ikke korrekt, at der i opskriften står, at der skal bruges hele æg - det er kun æggeblommen, der skal bruges.