Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Solbærmamelade

Solbærmamelade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Solbærmamelade, billede 4 Solbærmamelade, billede 1 Solbærmamelade, billede 2 Solbærmamelade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Solbær, friske 1 dl. ribbede solbær vejer ca. 70 gram.
600 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
1 tsk. Atamon, flydende
   
Opskrift:
Solbærrene ribbes og skylles.

Bær og citronsaft koges i ca. 5 min.

Sukker tilsættes og marmeladen koges godt igennem. Skummes og tilsættes evt. konservering.

Hældes på rene glas og lukkes tæt med det samme.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (331 stemmer)

Opskriften er vist 96754 gange,
og udskrevet 2090 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13449 (3202 kcal)
KJ pr. Portion 13449 (3202 kcal)
Vægt ialt 1640 gram
Vægt pr. Portion 1640 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 820 KJ (195 kcal)
Protein 0.9 gram
Fedt 0.8 gram
Kulhydrat 47.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Kirsten  -  2018-07-16 13:06:07
Hvis man blender bærrene, før de koges, bliver syltetøjet fint stift på grund af pektin i kernerne.

Patrick   -  2018-07-02 17:51:29
Fantastisk opskrift nem og lige til ..!! Man skal bare huske at atamon først må tilsættes til sidst når det ikke koger mere - da det mister sin virkning ved over 100 grader. Jeg fik 7 glas 200ml ud af 1kg bær og denne opskrift det passede lige

joyhaycock  -  2016-07-16 19:54:35
Solbær er rasende dyre (medmindre man selv har dem i haven selvfølgelig, men de har en meget kraftig smag så man kan med held tilsætte noget vand, lidt mere sukker og få meget mere ud af de dyre bær. En opskrift fra 70'erne: 3/4 kg bær ½ vand Bringes i kog, koger i 10 min Tilsæt 1½ kg sukker og kog i 5 min.

Finn  -  2016-07-13 16:47:47
Har brugt den samme opskrift gennem mange år, som ovennævnte. De sidste par år, har jeg forsøgt med lidt rom i og sidste år med cognac i - virkelig lækkert. Prøv det

Dk  -  2015-08-03 09:36:01
Meget tynd

Damsl  -  2015-07-19 10:54:20
Jeg krydrede med en vaniljestang skåret igennem så indholdet langsomt frigives. Desuden brugte jeg limejuice i stedet for citron, og jeg puttede lidt hele, friske bær i hvert glas inden lukning. Virkningen er fantastisk - bærrene nærmest eksploderer på tungen - en super lækker marmalade og nem opskrift!

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Fik godt 1 l. marmelade ud af denne portion, jeg tilsatte 1 spsk. atamon og et brev rød melatin.

  -  0000-00-00 00:00:00
Den smager rigtig meget af sommer og den er fantastisk let af lave...!