Solbærmarmelade med brun rom

Solbærmarmelade med brun rom, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Solbærmarmelade med brun rom, billede 4 Solbærmarmelade med brun rom, billede 1 Solbærmarmelade med brun rom, billede 2 Solbærmarmelade med brun rom, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.solbær
750 g.sukker
2 tsk.Citronsaft
0.5-1 dl.mørk rom
2 tsk.Atamon, flydende
 
Opskrift:
Rib bærrene af stilkene og skyld dem.

Kom bærrene i en tykbundet gryde og tilsæt sukker og citronsaft. Bring det i kog og lad det småkoge i 10 minutter. Rør jævnligt i gryden. Tilsæt ½ -1 dl mørk rom og rør det i marmeladen. Tilsæt atamon.

Kom den varme marmelade på skoldede glas og luk straks til.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Solværmarmelade

karakterer:
Opskriften er vist 53864 gange,
og udskrevet 1045 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Susanne  -  2022-07-18 18:04:38
Mindre sukker, 40% sukker

Betina  -  2021-11-14 13:36:31
Jeg bruger Jamaica Rom og tilsætter 1½-2 tsk rød melatin. Giver efter min mening den bedste konsistens, og det smager skønt.

kim  -  2021-08-02 17:33:31
piller i blomsten af ?

Henrik  -  2021-07-20 11:20:39
God opskrift, men jeg synes der skal melatin i. 2-3 tak. giver en god konsistens.

Anne  -  2020-07-26 17:02:22
Det er jo syltetøj og ikke marmelade??

Peter  -  2014-07-24 15:12:10
Mørk rom giver den bedste smag :-)

Margot Mulvad  -  2009-08-30 11:00:45
Jeg har tilføjet 3 tsk. rød Melatin og kun brugt 400 gr sukker. Det gør den tykkere og knap så sød (men smag og behag er jo forskellig...).

Per  -  2009-08-04 20:42:32
Jeg ved ikke med atamonpulver, men flydende atamon kan du købes i de fleste supermarkeder, og det kan fint bruges i stedet for pulver

  -  2009-07-31 17:30:12
HVOR KØBER MAN ATAMONPULVER? MVH METTE

Tove Riege  -  2008-07-13 12:02:52
Hvorfor mørk og ikke lys rom?

Per  -  2007-07-14 11:33:20
Denne portio giver 1½ L marmelade, men jeg syntes den er lige tynd nok til min smag, skulle måske tilsættes lidt rød melatin.