Solbærrom – Solbær rom

Solbærrom – Solbær rom, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Likør (Hjemmelavet)

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Solbærrom – Solbær rom, billede 4 Solbærrom – Solbær rom, billede 1 Solbærrom – Solbær rom, billede 2 Solbærrom – Solbær rom, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.solbær
10 dl.rom
500 g.sukker
 
Opskrift:
Solbærrene knuses og drysses ned med sukkeret i store henkogningsglas, hvor rommen hældes over. De lukkes tæt med låg, gummiringe og klemmer og står i 3-4 uger, hvor de af og til rystes kraftigt.

Så sies likøren gennem et klæde og hældes på flasker, der proppes og lakkes og lagres.


Kvaset er dejligt til kager, desserter og konfekt, det skal bare puttes på glas og bindes godt til. Kan sødes mere efter smag.


karakterer:
Opskriften er vist 56004 gange,
og udskrevet 713 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Henrik  -  2021-08-08 14:59:58
Bærrene skal ikke knuses. En mørk, ukrydret rom fx bacardi carta negra eller captain morgan dark rum eller havana club. Fyld op med solbær og enkelte solbærblade, og lidt sukker (rørsukker, honning). Måske 50-100 g.Lad det stå til næste år, når du laver næste portion, og smag til med sukker. Bærrene kan bruges til kager ell.lign.

  -  2017-08-08 21:11:48
hvilken rom bruges der

Dorthe  -  2017-07-10 22:00:56
Giver denne portion en liter eller hvor meget cirka?

Dorthe  -  2017-07-10 21:58:00
Første gang jeg vil prøve at lave solbærrom. Kan man erstatte noget af rammen med noget andet så der ikke er så meget alkohol?

Charlotte  -  2014-10-23 16:30:37
Skal rommen varmes.

Ida Hjorth  -  2010-07-27 15:16:23
Nu er det jo stor forskel på rom :) Hvilken kan anbefales?

Preben lind  -  2009-11-14 21:08:08
kan man lave solbaerrom af solbaersaft ogrom???