Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Tysk kirsebærlikør

Tysk kirsebærlikør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Likør (Hjemmelavet)

Hovedingrediens : Bær - Kirsebær

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :



Ingredienser:
1500 g.syltekirsebær
1500 g.sukker
5 dl.vand
1 l.vinsprit
2 g.hel kanel
1 g.nelliker
1 g.pomeransskal
 
Opskrift:
Kirsebærrene udstenes og knuses, kirsebærstenene tørres og knuses, så kernerne kan tages ud og blandes i kirsebærmassen sammen med krydderierne. Den fyldes i henkogningsglas, hvor rommen kan hældes over, og låget lukkes tæt med gummiring og klemmer. Blandingen står 1 måned før saften sies fra. Den rystes af og til i den periode.

Så sies rommen fra bærrene gennem et klæde og sukkeret er i forvejen kogt til lage med vandet. Den er afkølet helt. Så snart rommen er løbet fra bærrene røres den sammen med sukkerlagen og fordeles i små rene flasker, der tilproppes og lakkes.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (7 stemmer)

Opskriften er vist 14348 gange,
og udskrevet 218 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Claus  -  2019-08-17 16:25:03
At sluge en kirsebærsten er ikke farligt – sørg dog for ikke at tygge på den først. Bag den hårde skal byder stenen på cyanohydriner, som i kroppen bliver omdannet til den livsfarlige gift cyanid – også kaldet blåsyre. Blommer, abrikoser og ferskner har sten med samme egenskaber, men mindre mængder gift end kirsebærstenene. Taget fra illvid.dk - så smid stenene ud.

thinggaard  -  2009-07-28 11:55:04
Er vinsprit lig rom i denne opskrift??? Der står ikke noget om rom i ingrediensoversigten.