Marengslagkage med jordbær
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æggehviderne piskes halvstive- sukker tilsættes og der piskes videre.
Tegn 3 cirkler ca. 20-22 cm i diameter på 3 stykker bagepapir. Fordel dejen på de 3 cirkler. Bag dem midt i ovnen ved 125 grader i ca. 1½ time og lad bundene køle i ovnen med åben låge. Smelt chokoladen og smør det på bundene. Creme: Vanilje, fløde, cremefraiche og flormelis hældes i en skål, og piskes til det har en flødeostkonsistens. Skyld jordbærrene og fjern blomsten, skal dem i grove stykker og vend dem i cremen, gem lidt til pynt. Fordeles på 2 af marengsbundene og bærrene trykkes godt ned i fyldet. Man kan pynte den øverste bund med nogle af bærrene. |
|
Opskriften er vist 78737 gange,
og udskrevet 1238 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2021-09-11 11:25:48 Bundene kan bages dagen før, men vent med at lægge dem sammen til kort inden du skal servere kagen da bundene ellers vil blive bløde anonym - 2021-09-08 06:51:04 Kan den bages dagen før man skal bruge dem. MajBritt - 2016-08-24 20:47:28 Jeg lavede den uden chokolade som nogen tidligere havde nævnt. Til det vil jeg tilføje at så skal den først skal lægge den sammen lige inden servering. Jeg lagde den sammen knap tre timer før servering og den blev desværre meget flydende i konsistensen. Mt - 2016-06-06 20:13:34 Super lækker. Lavede den uden chokolade. Marianne Nielsen - 2015-08-24 05:58:36 Den ser godt nok mums 😋 ud og jeg vil meget gerne smage den 😋 jeg håber virkelig på, at jeg kan lave den en dag til mine børn og børnebørn😊 Pia Ploug - 2015-08-23 21:02:51 Mums er lækker lagkage, lavede den til min fødselsdag, og den var bare er hit:) Jeg droppede chokoladen (da nogle ikke er så meget for chokolade) men valgte så at fylde toppen med en ordenlig gang hindbær, og det var bare rigtig lækkert;) anonym - 2013-06-09 15:04:47 Helt fantastisk, kan kun varmt anbefales :-) Anders - 2005-01-01 01:01:01 Det er vigtigt med marengs, at du bruger helt friske æg, ellers falder det sammen og bliver ikke luftigt nok. Køb gerne æg fra en lokal bondegård, de har den bedste konsistens (som regel). |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne