Jordbærtærte som hos bageren

Jordbærtærte som hos bageren, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Jordbærtærte som hos bageren, billede 4 Jordbærtærte som hos bageren, billede 1 Jordbærtærte som hos bageren, billede 2 Jordbærtærte som hos bageren, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
150 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
   
  Creme:
0.5 brev Kagecreme (pulver) Et brev maizena kagecreme pulver indeholder 90 gram.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 11 gram.
1 dl. 73 gram.
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smørret smuldres i melet, sukkeret tilsættes og dejen samles med let hånd. Lad dejen hvile 30 min på et køligt sted (ikke køleskabet).

Rul dejen ud, så den passer til en tærteform (24 cm i diameter). Beklæd formen med dejen og klem den godt fast hele vejen rundt i kanten. Tærtebunden sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn på midterste rille og bages i 25 min.

Skyld jordbærrene. Skær, med et lille snit, stilken væk og skær dem i halve. De kan evt. drysses med lidt sukker og trække lidt.

Lad kagecremen som anvist, pisk fløden stiv og bland det med kagecremen. Den skal være let og luftig.

Smelt chokoladen og smør den ud på den kolde bund.

Kom kagecremeblandingen ovenpå og læg nu de halve jordbær ovenpå så det ser rigtig godt ud. Lur lige din bager af!





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærtærte

karakterer:
Opskriften er vist 98932 gange,
og udskrevet 1541 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (40 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15720 (3742 kcal)
KJ pr. Pers. 1965 (467 kcal)
Vægt ialt 1670 gram
Vægt pr. Pers. 208 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 941 KJ (224 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 12.0 gram
Kulhydrat 26.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-07-07 21:06:11
Dejen synes utrolig svær, at rulle ud. Her lykkedes det først, efter et par dråber vand fra fingrene.

  -   2018-06-21 16:54:37
Hmmm Ja cremen er ikke rigtig her! Det må være 2 1/2 dl flødeskum blandes med 1/2 brev kagecremspulver som tilsættes 2 1/2 dl mælk. 1/2 l mælk og 1/2 portion kagecremspulver bliver meget tyndt!Den går ikke. Bunden skal jeg ikke gøre mig klog på, men ja den er temmelig hård!

  -   2017-06-27 14:22:33
Hvis man tilføjer lidt vand til dejen er det lettere at rulle den ud

  -   2015-07-30 15:15:31
Er vi nu sikre på at 0,25 dl piskefløde er nok? Der menes vel 0,25 l.?

  -   2014-06-18 21:59:46
Jeg har ikke haft god succes med tærten, på trods af at have fulgt opskriften. Den blev hård som sten og kunne næsten ikke skæres ud.

  -   2014-06-13 16:44:55
elsker bare denne kage det er min nye festkage

  -   2013-03-07 07:52:31
Til pia. Prøv at rul dejen mellem 1 stykker vitawrap, og rul den lige efter du har æltet dejen, når den er rullet ud så tager du det øverste vitawrap af og bruger det nederste til at løfte den over på tærtefadet med vitawrappen opad.

  -   2012-07-13 20:53:47
Jeg syntes kagen er lækker, men jeg kan ikke finde ud af at rulle dejen ud, den smulder.

  -   2011-06-10 16:49:01
istedet for at smelte chokoladen og lægge den på den kolde tærte, kan man bare ligge den på lige efter tærten er kommet ud af ovnen... Så skal den bare have tid til at størkne bagefter. det er rigtig lækkert

  -   2011-05-20 13:52:47
Synes at kagecremen bliver for blød med kun det halve cremepulver her i forhold til opskriften på brevet som siger 1 brev til 5 dl. mælk

  -   2008-11-09 15:06:07
den bliver endnu bedre, hvis de halv jordbær får lov til at ligge i en skål med sukker i 15 min. inden de ligges på kagen... Så bliver det endnu mere som hos bageren...