Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Spansk gryde med skinketern og bagte kartofler

Spansk gryde med skinketern og bagte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :


Spansk gryde med skinketern og bagte kartofler, billede 4 Spansk gryde med skinketern og bagte kartofler, billede 1 Spansk gryde med skinketern og bagte kartofler, billede 2 Spansk gryde med skinketern og bagte kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.skinkekød i tern
2 ds.flåede tomater
2 løg ca. 50 g. pr. stk.
2 fedhvidløg
250 g.champignon
1 citron
 evt.1 lille stk. hel kanel
 salt
 peber
 evt.2 dl bouillon
 frisk oregano - merian - basilikum eller persille
 
 Bagte kartofler:
800 g.små kartofler
 
Opskrift:
Bagte kartofler:
Skær kartoflerne i halve eller kvarte og læg dem på bagepapir på en bageplade. Krydr med salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn til de er møre, ca. ½ time.

Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Bring de flåede tomater i kog i en gryde. Kom kødet i - det skal lige været dækket af væske.

Skru ned til svag varme, når retten koger. Tilsæt hakkede løg, knust hvidløg, champignon i skiver, et stykke citronskal (f.eks. skåret med en kartoffelskræller), evt. kanel samt salt og peber. Læg låg på og kog kødet mørt, ca. 30 minutter.

Tilsæt evt. bouillon, hvis der mangler væske.

Pynt med kryddergrønt ved servering

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (35 stemmer)

Opskriften er vist 65504 gange,
og udskrevet 2826 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Poul Erik  -  2010-07-04 16:13:10
Når man læser opskriften rigtigt står der "et lille stykke kanel". Nu finder der jo forskellige definitioner på "lille", men skal smager ikke være for markant kan man jo bruge "et lille bitte stykke kanel" - retten skal kun lige have et smagsstrejf af kanel.

Lillian  -  0000-00-00 00:00:00
Nu skal retten jo heller ikke smage af kanel, det skal blot give retten et lille pift. Og faktisk så bruges kanel i spansk mad...

pia  -  0000-00-00 00:00:00
kanel hører til på risengrød... smiler....

Birgit  -  0000-00-00 00:00:00
Nu har jeg boet 20 år i Spanien, og jeg har endnu ikke smagt spansk mad med kanel i undtagen i desserter. Vil prøve retten en af de nærmeste dage (men uden kanel).

  -  0000-00-00 00:00:00
skal den være spansk så skal der kanel i basta

Lone  -  0000-00-00 00:00:00
god velsmagende ret . brug ikke kanel, det giver en stærk og kvalmende smag